ΤΕΙ Κεφαλονιάς όπως λέμε Τόσα λΕφτά έχεΙ

Προτομή Π.Βαλλιάνου

Προτομή Π.Βαλλιάνου

Για σταθείτε ωρέ σεις Κεφαλονίτες! Μόλις διάβασα τι είπε ο δήμαρχος, παρακολουθώ τόσο καιρό και τι κάνουμε όλοι μας για αυτό το αναθεματισμένο το ΤΕΙ που έκαμε ο Θεός να έρτει σε ετούτο το κακόμοιρο, όπως τον καταντήσαμε, τόπο.

Δε με νοιάζει τι λένε οι Κεφαλονίτες, γιατί περισσότερο η τσέπη τους τους νοιάζει παρά η μόρφωση αυτών των παιδιών. Όχι, τα παιδιά δεν ήρταν εδεπά για να δουλεύουν στις καφετέριες και να πίνουνε καφέδες όλη μέρα για να κάμουμε εμείς λεφτά. Ούτε για να τους ξεσκίζουμε με τα ακριβά μας ενοίκια. Ανάθεμά τονέ τον Λασκαράτο αν ήξερε ότι μορφώνουμε παιδιά σε τούτο τον τόπο στην κατάντια που έχουμε φτάσει. Ρε ανάθεμά σας είδε κανείς πόσους καθηγητάδες έχουν τα Τμήματα στην Κεφαλονιά; Δε με νοιάζουνε τα σκιάχτρα των κτιριακών εγκαταστάσεων που έτσι και αλλιώς είναι τραγικά με προσπάθειες λίγων. Όλοι νοιάζονται να γεμίσει εφκίνη η έριμη τραγική πλατεία του Αργοστολιού.

Την τσέπη του γονιού που στέλνει το παιδί του σε αυτό τον τόπο τη σκεφτήκατε; Που τον έχουμε κάμει σαν τα μούτρα μας και τα ίδια μας τα παιδιά τα στέλνουμε αλλού και φεύγουν μακριά ενώ των άλλων τα δεχόμαστε για να πληρώνουν τους καφέδες;

Τώρα διαμαρτυρόμαστε, για αυτό που πρέπει να απαιτεί το Ιόνιο να διαθέτει δεδομένης της ιστορίας που έχει, ένα πανεπιστήμιο γιατί έχουμε αυτή την ιστορία που τόσο εύκολα ξεχνάμε. Αλλά για λάθος λόγους διαμαρτυρόμαστε ωρε παιδιά. Γιατί όσους επιστήμονες Κεφαλονίτες έχουμε τους έχουμε διώξει, επειδή ούτε η χώρα μας ούτε ο τόπος μας τους σηκώνει. Εφκιά τα έρμα τα παιδιά τι να μάθουν; Πώς να φκιάνουν τον καφέ;

Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων έχει ΕΝΑΝ καθηγητή. Το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας έχει ΤΕΣΣΕΡΙΣ καθηγητές. Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΠΕΝΤΕ. Το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων ΟΚΤΩ.

Δε θα μπω στην ουσία της μόρφωσης που έχουμε ξεχάσει όσοι έχουμε μείνει στην Κεφαλονιά. Απλά – πολύ απλά – πού ήταν οι διαμαρτυρίες τόσα χρόνια τώρα για αυτή την κατάντια της εκπαίδευσης σε τούτο τον ιερό τόπο; Ακόμα και η μουσική μας παράδοση έχει εξαφανιστεί, και έχουμε ένα Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας με 4 καθηγητές. Νομίζετε ότι μουσική μαθαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο με 4 καθηγητές και 10 Ληξουριώτες που πασχίζουν να κρατήσουν μια παράδοση που χάνεται; Που ήμασταν τότε;

Κόψτε το κογιονάρισμα  Κεφαλονίτες, απλά ξεστραβωθείτε! Μάυρα χάλια ήμασταν έτσι και αλλιώς γιατί δε μας ένοιαξε η ουσία! Μόνο η τσέπη μας και το καλό του δικού μας παιδιού! Το δικό μας το παιδί είναι στη Σορβόννη, ή στο Παρίσι, ή στη Λόντρα και στο Νιού Γιόρκ.

Ναι, έχει δίκιο ο Παρίσης που λέει ότι πρέπει να σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε αλλά για άλλους λόγους. Ένας είναι ο λόγος, γιατί κανείς δεν καταδέχεται να μείνει σε αυτό τον τόπο και εμείς τρώμε τα λυσσακά μας για  το δίφραγκο. Όσοι σπουδάζουν στα Τόσα λΕφτά έχεΙ και οι οικογένειές τους έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν για το δίφραγκο αλλά όχι εμείς που τόσα χρόνια παίζαμε τις κουμπάρες.

email