Το κιτς ενός ολόκληρου λαού σε δυο εικόνες

Ας σταματήσουμε για λίγο την πάρλα και ας δούμε προσεκτικά τις τελευταίες εικόνες από το Σύνταγμα.

Ας δούμε ξανά τις φωτογραφίες. Ναζιστικοί χαιρετισμοί πάνω σε ένα τζιπ. Ούτε διαμαρτυρία κατά της Μέρκελ δείχνει αυτή η φωτογραφία ούτε διαμαρτυρία κατά του ναζισμού. Ξέρεις τι δείχνει; Το νέο κιτς που έχει γεννηθεί σε αυτή την χώρα. Κάτω από την σκιά της Ακρόπολης αγαπητέ δεν γεννιέται ο πολιτισμός τώρα πια, όπως περήφανα σου άρεσε να λες, αλλά νούμερα της επιθεώρησης β διαλογής. Είσαι εσύ ο ίδιος που γελάς με τα ηλίθια αστεία. Εσύ ο ίδιος που αγαπάς την χοντράδα για τα δήθεν κουσούρια του άλλου και δεν κοιτάς τα μούτρα σου.

Όσο για τον γυμνό άντρα που σίγουρα είναι ο σταρ της μιας ημέρας, μόνο ένα έχω να γράψω: Θα σε αγαπήσουν. Ξέρεις γιατί; Γιατί είχες το «θάρρος» να προσπαθήσεις να την «ξεσκίσεις». Να της δείξεις ρε τι θα πει Έλληνας. Αγαπητέ άγνωστε, η φυλή όλη είναι μαζί σου. Η τόλμη σε αυτή την χώρα έχει ταυτιστεί με την υπερβολή και μόνο. Είσαι το νέο ίνδαλμα. Περιμένω να σε περάσουν και εσένα από τα αποδεκατισμένα μεσημεριανάδικα. Να σου δώσουν το μετάλλιο ανδρείας της ελληνικής φυλής.

Μα είναι τόσο άδικο θα πει κάποιος να μένουμε στις δυο εικόνες. Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Φυσικά υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Μόνο που κάποιοι (τα media;) έχουν φροντίσει να προβάλλουν αυτή την Ελλάδα και μόνο. Την Ελλάδα της επιθεώρησης β διαλογής και την Ελλάδα που νομίζει ότι θα ξεσκίσει τους πάντες γιατί είναι η καλύτερη.

Αγαπητέ, που σε ακούω να λες για εμάς που χτίζαμε Ακρόπολη όταν οι άλλοι κατέβαζαν από τα δέντρα μπανάνες καλύτερα να σιωπήσεις. Δες καλύτερα τις εικόνες και ξεκίνα να αναρωτιέσαι πού είσαι σήμερα παρά πού ήσουν κάποτε.

Το κιτς ενός ολόκληρου λαού

Το κιτς ενός ολόκληρου λαού.

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr