Το νερό…η Θηνιά και μια καταγγελία

Πηγάδι

Πηγάδι

Σαν βγείς στον πηγαιμό για την (Θηνιά) Κεφαλονιά πάρε μαζί σου και ένα κουβά νερό…………ποιός ξέρει μπορεί να σου χρειασθεί να πτύσεις κανέναν.

Εύγε στους τοπικούς μας φορείς που μέσα στο καλοκαίρι φρόντισαν να εκκενώσουν τα χωριά της Θηνιάς που ανεξάρτητα με την ιδιότητα ή τη θέση ευθύνης λένε………..οτι συστρατεύονται με την τοπική κοινωνία.

Λυπάμαι, αλλά σήμερα μέσα σε τόσα συσσωρευμένα προβλήματα έρχεται με κάθε τρόπο και από παντού η αύξηση της ταλαιπωρίας των λιγοστών κατοίκων των χωριών της Θηνιάς (όχι όλων ) με την έλλειψη παροχής κατά κύριο λόγο νερού ή και κατά περίπτωση της ηλεκτροδότησης αυτών.

Είναι πλέον σαφές ότι ο σκοπός και στόχος τόσο των αρμοδίων όσον και εκείνων που μόνιμα κατοικούν σ’αυτά είναι να ξεριζώσουν όποια προσπάθεια καλή έγινε τα τελευταία χρόνια με την μικρή έστω ανοικοδόμηση και την παρουσία κατοίκων που με μεγάλο αγώνα κατόρθωσαν να ξαναστήσουν τα σπίτια των πατεράδων τους και των παππούδων τους.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Η φυσική παρουσία αυτών των ανθρώπων έπρεπε να τους γεμίζει με περηφάνια και όχι στην στόχευση της εξαφάνισή τους.

Η άρνηση όλων των αρμοδίων να αντιμετωπίσουν με σύνεση και υπευθυνότητα το ζήτημα της ύδρευσης και η αδυναμία των τοπικών παραγόντων να επέμβουν δυναμικά με κάνει να σκέφτομαι ότι στο μυαλό τους έχουν μείνει άψυχα μόνο μηνύματα SMS.

Είναι προφανές ότι η έλλειψη εμπειρίας της τοπικής μας κοινωνίας και των υπευθύνων της δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας και καλό είναι να γνωρίζουν ότι η διαχείριση των προβλημάτων όπου και όταν προκύπτουν είναι θέμα συλλογικής προσπάθειας και όχι απαξίωσης των κατοίκων.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ταλαιπωρία και η υποβάθμιση της διαβίωσης των κατοίκων ακόμα και των τουριστών που μένουν στα χωριά της Θηνιάς .

Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να παραμερίσουν τα μικροπολιτικά ή όποια άλλα προσωπικά συμφέροντα έχουν και να επιλύσουν άμεσα το θέμα της ύδρευσης το οποίο όπως γνωρίζετε μας ταλαιπωρεί αρκετά χρόνια τώρα .

Εάν το θέμα της ύδρευσης δεν τακτοποιηθεί άμεσα λυπάμαι αλλά θα αναγκαστώ να στραφώ δικαστικά προς κάθε αρμόδιο φορέα.

Σουλιώτη Αφροδίτη

Κάτοικος Χωρίου Ρίζας

email