Το παραλήρημα της… «δικτατορίας»

Ξενοφώντας  Ευαγγελάτος

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Πραγματικά δεν ήθελα να ασχοληθώ άλλο με τους «άρχοντες» των γηπέδων μας, αλλά το σημερινό λιβελογράφημα που έλαβα από τον Σύνδεσμό τους με κάνει να απαντήσω, προκειμένου οι Κεφαλλονίτες να μάθουν περί τίνος πρόκειται.

Αν δεν το αντέχετε το «λειτούργημα» που κάνετε κύριοι να πάτε στο σπίτι σας. Δεν αντέχετε τη λέξη «δικτάτορας», που την επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά και ανέχεστε να σας βρίζουν το σπίτι, τη μάνα, την αδελφή και ότι άλλο ακουστεί από την κερκίδα. Νομίζω ότι χρειάζεστε επίσκεψη στον ψυχίατρο, έτσι ώστε να διαλευκανθεί αυτή η συμπεριφορά σας και αν χρειαστεί να σας γράψει και κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Επειδή αναφέρατε το γεγονός ότι είμαι πρώην Πολιτευτής, πρέπει να σας ενημερώσω ότι η λέξη «πρώην» δεν ισχύει, εξακολουθώ να είμαι Πολιτευτής μέχρι τις ερχόμενες Εθνικές Εκλογές. Μάλλον χρειάζεστε κάτι παραπάνω από ένα λεξικό που με συμβουλεύετε να αγοράσω εγώ. Ο Μπαμπινιώτης δεν μπορεί να κάνει τίποτε για την περίπτωσή σας. Μάλλον, μερικούς από εσάς σας ενοχλεί που έγινα Πολιτευτής, διότι ξέρουμε όλοι στην Κεφαλονιά που ανήκει πολιτικά ο καθένας σας και ποιος κάνει βόλτες για να εξασφαλίσει ψήφους για συγγενικά του πρόσωπα. Εγώ τέτοιες βόλτες δεν έκανα στην πορεία μου ως Πολιτευτής και σίγουρα δεν πηγαίνω στα γήπεδα για να μαζέψω ψήφους. Το ειρωνικό του σχολίου σας «Ο κόσμος και οι άνθρωποι του νησιού μας σας συμπεριφέρθηκαν με… πολλή αγάπη, τόσο πολλή που μας φοβίζει ότι ακόμα ψάχνετε για ψήφους» σας το επιστρέφω στη μούρη, όσοι από εσάς έχετε ακόμη πρόσωπο να κυκλοφορήσετε στην κοινωνία, διότι δεν σας συναντώ και πολύ συχνά στο Αργοστόλι ή σε άλλα μέρη της Κεφαλονιάς να πίνετε τον καφέ σας, όπως κάνω εγώ σε καθημερινή βάση, μέσα στον κόσμο.

Γράφετε: «Μετά μεγάλης μας λύπης ανήκετε σ’ αυτούς τους αχαρακτήριστους νεολογιστές και νεοελληνιστές οι οποίοι διακατέχονται από προχειρότητα και κακογουστιά, αμάθεια και άκρατο συμπλεγματισμό». Οφείλω να σας ενημερώσω ότι η κακογουστιά η δική σας είναι στο φόρτε της, όσο για τον συμπλεγματισμό, οι μόνοι συμπλεγματικοί είστε εσείς, η σφυρίχτρα σας και η σημεία σας. Εγώ ούτε μεταλλάχτηκα ούτε πήγα ποτέ σε κανέναν από εσάς να ζητήσω βοήθεια και να γλύψω. Αντίθετα, γνωστοί γλυψιματίες είναι μερικοί από εσάς, που ονειρεύεστε μεγαλεία, που ονειρεύεστε να σφυρίζετε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και σε τελικό Μουντιάλ, αλλά δεν είστε ικανοί να φέρετε εις πέρας έναν αγώνα της Β κατηγορίας του τοπικού μας πρωταθλήματος.

Μην παραμυθιάζετε τον κόσμο ότι τάχα κόπτεστε για το καλό του ποδοσφαίρου και πώς να μάθουν οι νέοι τους κανονισμούς του. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να πάρετε το μεροκάματό σας και να φύγετε από το γήπεδο. Αν αυτό είναι το λεγόμενο «λειτούργημα» που προσφέρετε τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα θα με… θαυμάζετε στους αγωνιστικούς χώρους και να είστε σίγουροι πως οι φωτογραφίες που θα σας τραβάω θα είναι καταπληκτικές. Και φυσικά θα ενημερώνεστε πάντα αντικειμενικά, τόσο εσείς όσο και ο κόσμος που διαβάζει τη ιστοσελίδα μου, για τα «κατορθώματά σας» εντός αγωνιστικού χώρου.

Μερικές ερωτήσεις, που αν θέλετε τις απαντάτε

-Πως λέγεται ο διαιτητής που του έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Κέρκυρα, μετά από ματς της τοπικής ομάδας εκτός έδρας;

-Πως λέγεται ο διαιτητής που στη Λέσβο παρακαλούσε τους ανθρώπους και τους φιλάθλους του Αιολικού να μην τον βαρέσουν πολύ;

-Πως λέγεται ο διαιτητής που «μεσολαβεί» για να σβηστούν κλίσεις του κοκ;

-Πως λέγεται ο διαιτητής που άλλη ομάδα νίκησε στο γήπεδο και άλλη έγραψε στο φύλλο αγώνα;

-Πως λέγεται ο διαιτητής που παρουσία μου και παρουσία του αντιπροέδρου της ΕΠΣΚΙ ξεκίνησε αγώνα του τοπικού μας πρωταθλήματος με τα δελτία της μιας ομάδας άλλα ονόματα να γράφουν και άλλοι παίκτες να είναι στο γήπεδο;

Απαντήστε μου σε αυτές τις ερωτήσεις και μόλις μου απαντήσετε θα ακολουθήσουν και άλλες.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Πρώην Πολιτευτής, συμπλεγματικός, επηρμένος και εγωκεντρικός

Άνθρωπος της καρπαζιάς, γλυψιματίας και παίζω και πινγκ-πονγκ

email