Τότε που οι Έλληνες αυτοκτονούσαν από έρωτα

Γοργόνες και μάγκες

Γοργόνες και μάγκες

Δεν έχω τίποτε με την Μαρία Χούκλη και τον Μανώλη Καψή. Μάλιστα,όπως έχω ξαναγράψει, με τον Μανώλη γνωριζόμαστε από παλιά, από την εποχή που δουλεύαμε στο «Εθνος», με τον Λεβεντογιάννη διευθυντή.

Μόνο που αδικεί τον εαυτό του ο άκομψος τρόπος που υποστηρίζει τη λογική της δανειακής σύμβασης σε μια χώρα με διεφθαρμένες ως το μεδούλι ηγεσίες. Ακόμη κι αν το Μνημόνιο εμπεριέχει θετικές προτάσεις για την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και τις αποκρατικοποιήσεις, αυτές δεν πρόκειται να εφαρμοσθούν σ΄αυτή εδώ την μπανανία.

Πέρασαν δύο χρόνια, άλλαξαν τόσες κυβερνήσεις και υπουργοί, έχουμε στο Μαξίμου τον 3ο στη σειρά πρωθυπουργό αλλά το διεφθαρμένο δημόσιο παραμένει ως έχει. Φυσικά δεν έγινε καμία αποκρατικοποίηση, τα κρατικά κανάλια δεν μειώθηκαν-το αντίθετο-οι φοροφυγάδες εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι όπως και άλλοι πάσης φύσεως νονοί και νταβατζήδες.

Αν τη Δευτέρα έχουμε κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά, αυτό θα κάνει τον Δεκέμβριο του 2008 να μοιάζει με σονάτα για πιάνο. Ακόμη και ο Μιχελάκης που στήνει μεθοδκά τον παρακρατικό μηχανισμό της Συγγρού-έχουν γνώσιν οι φύλακες- δε θα ήθελε να κατοικεί σε ελληνικό έδαφος όταν το ξύπνημα της λαικής οργής και του μίσους ξεθάψει ακόμη και το 45άρι του Κουφουντίνα. Είναι ακριβώς αυτή η εικόνα που περιγράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος σε πρόσφατο άρθρο του.

Τώρα όσο για τις απειλές περί δραχμής, έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όσες και οι πιθανότητες να επιστρέψει η Γερμανία στο μάρκο, η Ιταλία στην αλανιέρα λιρέτα, η Ισπανία στη πεσέτα και πάει λέγοντας. Η θα μείνουμε όλοι μαζί στο ευρώ ή, η ευρωζώνη θα πάρει το πούλο.

Όσο για την αποψινή τρομολάγνα εκπομπή της Μαρίας Χούκλη στον τουρκολάγνο ΑΝΤ1, θα ήθελα να ρωτήσω τη Χούκλη πόσο πάει; Πόσο της κόστισε η συγκεκριμένη παραγωγή τρομοκράτησης του κοινού, για να δούμε αν τη Κυριακή το βράδυ τα λεφτά της οικογένειας Κυριακού θα έχουν πιάσει τόπο.

Υπενθυμίζουμε πάντως στη καλή παρουσιάστρια ότι τα χασούκια του Κασιδιάρη έφεραν αντίθετα αποτελέσματα. Να προσέψει η μαντάμ Χούκλη μήπως η τρομοέρευνά της, καταλήξει σε νοσταλγικό αφιέρωμα στη δραχμή.

Και ειδικά στην εποχή που δεν υπήρχε ο τουρκολάγνος ΑΝΤ1, τα φτηνιάρικα πρωινάδικα, αλλά οι ταινίες της Φίνος Φιλμ, μια αγάπη για το καλοκαίρι, η ξυπόλητη στην άμμο Έλενα Ναθαναήλ, ο Φαίδων Γεωργίτσης, οι μπουάτ, τα καμάκια της Ρόδου και του Συντάγματος, τα ηλιοβασιλέματα δίχως άγχη και αυτοκτονίες-παρά όσες συνέβαιναν για ερωτικούς λόγους ,υπήρχαν και τέτοιες ε;-η πανέμορφη Βουλιαγμένη του Κασιδόκωστα, η Μύκονος του Ζάχου Χατζηφωτίου και του Καραμανλή του Α’ του Μεγαλοπρεπή, οι τσόντες του Γκουσγκούνη, ο Ζορμπάς, η Νόρα Βαλσάμη, η Πόπη Αστεριάδη, ο Ζωγράφος, τα ξέγνοιαστα καλοκαίρια, η ξέγνοιαστη και πιο ανέμελη ζωή.

(Αφιερωμένο στην Μαρία Χούκλη, τον Μανώλη Καψή και στον Γιάννη Μιχελάκη με τους μηχανισμούς του…) 

Να τα προσέξει αυτά η μαντάμ Χούκλη γιατί το ξημέρωμα της Δευτέρας δεν απέχει πολύ...

email
Πηγή άρθρου: kourdistoportokali