Τσόμσκι ή Λένιν; Κράτος ή Επανάσταση; Rolex ή Bulgari;

Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης

Ότι περνάμε νύχτες μπροστά απ΄ την τηλεόραση να βλέπουμε Βουλή, ποιος να μας το πρόβλεπε στη νιότη μας που λέγε πως θα γινόμασταν άλλοι! Όμως, το έργο έχει δράση, πλάκα, υπόθεση, ανατροπές, συγκίνηση, αγωνία και είναι και υπερπαραγωγή σε σκηνικά, κοστούμια και… ρολόγια.

Πριν λίγες ώρες είδαμε δραματουργία αλά ελληνικό σινεμά. Ο κ. Κασσιδιάρης τύπου Βόγλης ή Κούρκουλος, κατηγορούσε το σύστημα και τους συναδέλφους του που παίρνουν στο χέρι –όπως αυτός- 8.200 ευρώ μηνιαίως. Ως άλλος Καλογήρου ο κ. Γεωργιάδης ανταπάντησε στο λεβεντόπαιδο, όχι ότι «είναι πολλά τα λεφτά Άρη», αλλά πως παίρνουν μόνο, 5.400 πενιχρά –κοψοχρονιά- ευρουλάκια, που τι ψυχή έχουνε! Εμείς ότι σε αμοιβή γίνεται τετραψήφιο δυσκολευόμαστε να το κατανοήσουμε, αλλά ποιος νοιάζεται για μας; Το έργο είναι κομμένο και στα μέτρα τους και εμείς είμαστε απλοί θεατές του!

Την άλλη μέρα είδαμε υπόθεση κοσμοπολίτικη, τύπου «Sex and the City», ή «ο Διάβολος φορούσε Prada» και επί του προκειμένου ο κ. Γεωργιάδης φορούσε Rolex ρολόι, που κοστολόγησε ο κ. Κασσιδιάρης, που ξέρει απ΄ αυτά, στα 7.000 ευρώ.

Ο κ. Γεωργιάδης, με τη σειρά του, που έχει σύζυγο παρουσιάστρια της τηλεόρασης και όσο να ναι ξέρει απ αυτά, το φύλαγε και απάντησε με τη σειρά του, πως ναι μεν αυτός φοράει Ρόλεξ αλλά η σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου και βουλευτής η ίδια, προτιμάει Μπούλγκαρι, άσε που και τα μοντελάκια της είναι Βέρι Γκαβάλο (σ.σ: αυτό δε μπορεί! Είναι κάρφωμα απ την Ευγενία!), που διατίθενται σε δυο μόλις μπουτίκ εις την «λαϊκή Μύκονο και εις την λαϊκή γειτονία Κολωνακίου», είπε αυτολεξεί λες και είχε κάνει έρευνα αγοράς για το αφιέρωμα αγοράς στο χριστουγεννιάτικο Marie Claire!

Σπάσανε τα χέρια τους από κάτω στα παλαμάκια οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, γιατί το έργο ήταν πολύ του γούστου τους, αφού η υπόθεση αφορούσε στο ότι οι άλλοι φορούσαν πολύ ακριβά ρολόγια απ΄ τα σκέτο ακριβά δικά τους!

Εδώ τελειώνει η ιλαροτραγωδία και αρχίζει ο Μπέκετ, ο Ιονέσκο, ή το Βιτράκ ή τα Παιδιά στην εξουσία! Παράλογο και σουρεαλισμός! Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρεται στον Τσόμσκι (ναι, ναι! Τον Νόαμ, που είναι και αριστερός και –ήμαρτον!- Εβραίος), ενώ ο κ. Σαμαράς στον Λένιν (ναι, ναι! Τον Βλαδιμίρ Ιλίιτς!). Απαγγέλει δε και απόσπασμα απ΄το «Κράτος και Επανάσταση». Και εκεί που με το μάτι γυάλινο αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν θα αγκαλιστεί ο Καμένος με την Αλέκα, για να τραγουδήσουν μαζί με υψωμένες γροθιές, τον ύμνο της Τρίτης Διεθνούς και μαζί το τη Υπερμάχω, ή θα σηκωθεί ο Βορίδης να μας πετάξει έναν Μαρκούζε που ΄χε εύκαιρο, ευτυχώς, κόβει για διαφημίσεις!

Θα θέλαμε να δούμε και εμείς τι ώρα είναι και τελείωσε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με πλήρη επιτυχία όσον αφορά την καταδίκη μας σε φτώχεια και ανέχεια, αλλά ούτε το Ρόλεξ μας, ούτε το Μπούλγκαρι μας δουλεύει και έτσι θα βολευτούμε με έναν Κούκο που χουμε στον τοίχο από όταν πήγε η γιαγιά νυφικό ταξίδι και αυτός όποτε θυμάται λέει την ώρα, άσε που είναι και βραχνιασμένος απ΄ τα χρόνια και κάνει σα κόρνα!

(άντε ρε γιαγιά και εσύ! Δε φτάνει που δεν έγινα βουλευτίνα, δε μου άφησες και κάνα βασερεόν κοσταντάιν να σε θυμάμαι, μόνο το βρωμόπουλο να με λαχταράει, όποτε σηκώνομαι το βράδυ για νερό)…

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr