Βρωμιάρηδες, καραγκιόζηδες, ανακυκλωμένοι άνθρωποι, του Φώτη Χαλιώτη

Φώτης Χαλιώτης

Φώτης Χαλιώτης

Ένας μικρός, πολύ μικρός, ανθρωπάκος… Ένα  θλιβερό άτομο, που η μόνη του επιτυχία σε μια ολάκερη ζωή είναι το ότι κατάφερε να γίνει ένα υπάκουο στρατιωτάκι, ένα άψυχο, κυριολεκτικά πιόνι, στα χέρια των αφεντικών του.

Ένα  ανθρωπάριο και τίποτα περισσότερο.  Με μοναδικό του ταλέντο τη ρουφιανιά και όπλο του την  πολιτική του «μηδενικότητα», θέτει με απίστευτη ευκολία τον εαυτό του στην υπηρεσία εκείνου που θα του κάλυπτε τα.. έξοδα!

Ένας κύριος «τίποτα» που κατάφερε να γίνει απλώς «κάτι», επιπλέοντας ως  άχρηστος φελός  στα λασπόνερα  της  κοινωνικο-οικονομικό-πολιτικής χαβούζας ετούτου του τόπου.

Αυτός ο άχρηστος, αυτός ο πολιτικός καραγκιόζης, με εμφανή την πλήρη  αδυναμία του, να εκφράσει συγκροτημένο, πολιτικό (και όχι μόνο) λόγο,  και να απαντήσει στα  πολύ σοβαρά ερωτήματα που του έχουν τεθεί για την αισχρή και ανήθικη συμπεριφορά του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, συνεχίζει να προκαλεί,  με εμετικά σχόλια, και χυδαίες ύβρεις  που χαρακτηρίζουν, φυσικά, τον ίδιο και τους όμοιους του..

Ντροπή  σ’ αυτούς που τον ανέδειξαν και τον διατηρούν ακόμα σε μια θέση  που  δεν αρμόζει σ’ ένα βρωμιάρη του είδους του..

Ντροπή σ’ αυτούς που σκέφτηκαν να μας τον.. μοστράρουν για ικανό για … ακόμα παραπάνω!

Ντροπή σε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα που όχι μόνο ανέχεται αλλά και συντηρεί  αλητοειδή παράσιτα του είδους του..

Τίποτε άλλο..

Ανακυκλωμένους ανθρώπους μόνο στα νεκροταφεία

Πάνε πολλά χρόνια που έχω σταματήσει να πιστεύω σε σωτήρες… και ειδικά σ’ εκείνους που ούτε καν τον εαυτό τους δεν μπόρεσαν να σώσουν από τη μετριότητα, ή έστω να κάνουν μία επιτυχημένη καριέρα, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αναλάβουν τις τύχες του νησιού μας. Άτομα που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς, βλέποντας τα σημερινά δημοτικά μας χάλια αλλά και την αποθράσυνση των «άμισθων» συμβούλων, που ξεσπάθωσαν και δηλώνουν έτοιμοι να μας «σώσουν»!

Είναι όμως θλιβερό να βλέπει κανείς αποτυχημένες μετριότητες του παρελθόντος αλλά και του παρόντος,  να προαλείφονται για να διεκδικήσουν τον δημαρχικό θώκο. Άλλοι έχοντας ως προσόν την αλαζονεία τους και την ανέξοδη αντιπολιτευτική τους τακτική, άλλοι ως καλά παιδιά και άλλοι ως ειδήμονες περί τα δημοτικά. Δυστυχώς όμως κανένας  απ’ αυτούς  δεν είναι σε θέση να αρθρώσει μία λέξη έστω, για το πώς θα εκμεταλλευτούμε όλες τις πηγές πλούτου του νησιού μας για το καλό όλων μας. (Εξ άλλου τόσα χρόνια που είχαν την ευκαιρία, απέδωσαν το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ).

Είναι ώρα να αρχίσουμε να αναζητούμε ανθρώπους που πραγματικά μπορούν να κάνουν την ανατροπή. Ανθρώπους που να έχουν γνώσεις και να μην μυρίζουν μούχλα. Ανθρώπους που να έχουν ένα όραμα για τον τόπο μας και να είναι οι ίδιοι επιτυχημένοι.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε κομπλεξικά και να αφήσουμε  στην άκρη ακόμα και τις πολιτικές μας ιδεολογίες, έτσι όταν θα έλθει η ώρα να αναθέσουμε στον καλύτερο την τύχη του νησιού μας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα απαλλαγούμε από τη σαπίλα που έχουμε φορτωθεί. Θα εγκληματήσουμε όμως σε βάρος μας και σε βάρος των παιδιών μας αν αποφασίσουμε να επιλέξουμε κάποιες ανακυκλωμένες  μετριότητες του παρελθόντος.

Προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά βρίσκεις παντού.

Ανακυκλωμένους ανθρώπους μόνο στα νεκροταφεία.

email