Τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Αυστραλία

Tζόγια Γρουζή

Tζόγια Γρουζή(Πηγή φωτογραφίας:odusseia.gr)

Συνέντευξη Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστου Σκούρτη

Tουριστική προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Αυστραλία

«Είναι η σημαντικότερη και η πιο οργανωμένη προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είμαι σίγουρος ότι οι καρποί που θα δρέψουμε θα είναι σημαντικοί».

Αυτό δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτισμού, Χρήστος Σκούρτης, με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας

Ιονίων Νήσων σε road show και άλλες εκδηλώσεις στην Αυστραλία, με στόχο την προβολή των νησιών.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και τα μέλη του δικτύου «Η Κέρκυρα παράγει», Σπύρος Καλούδης, Σπύρος Γραμμένος και Άρης Μαυρομάτης.

Ο κ. Σκούρτης, αναφερόμενος στις λεπτομέρειες αυτού του ταξιδιού, τόνισε ότι το ταξίδι στην Αυστραλία πραγματοποιείται και μετά από αίτημα της ομογένειας και είναι η σημαντικότερη και η πιο οργανωμένη προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είμαι σίγουρος ότι οι καρποί που θα δρέψουμε θα είναι σημαντικοί».

Στόχος οι 650.000 Αυστραλοί τουρίστες που πάνε Ιταλία να έρθουν και στα  Επτάνησα.

«Κάθε χρόνο», πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, έρχονται στο Αιγαίο 150.000 τουρίστες από την Αυστραλία, ενώ 650.000 Αυστραλοί τουρίστες, ετησίως, επισκέπτονται τη γειτονική Ιταλία και αυτοί είναι ο στόχος μας.

Τώρα, με τις πολλές απευθείας αεροπορικές πτήσεις από την Ιταλία προς τα Επτάνησα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για σπαστές διακοπές, ώστε να

επισκέπτονται και τον τουριστικό μας προορισμό και υπάρχει ήδη συνεργασία με tour operators για να προωθήσουμε μια ανάλογη δράση».

Το πρόγραμμα

Όσον αφορά το πρόγραμμα της Επτανησιακής αποστολής στην Αυστραλία ο κ. Σκούρτης είπε μεταξύ των άλλων:

«Το ταξίδι στην Αυστραλία θα διαρκέσει 10 μέρες και θα συμμετάσχουμε σε road show σε Σίδνευ και Μελβούρνη.

Στις 17 και 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση στη Μελβούρνη όπου θα συμμετέχουμε σε περίπτερο, σε συνεργασία με το Εμπορικό Ελληνοαυστραλιανό Επιμελητήριο.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, θα υπάρχει χορευτικό συγκρότημα από ομογενείς που θα χορέψουν επτανησιακούς χορούς, θα μοιραστούν επτανησιακά προϊόντα, ενώ θα δοθούν δύο διαλέξεις με

ομιλητές την Περιφερειακή Σύμβουλο από την Κεφαλονιά, Τζόγια Γρουζή και εμένα».

Στις 19 Μαρτίου στη Βικτώρια στην αίθουσα της Κεφαλλονίτικης κοινότητας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην οποία ομιλητές, εκτός των άλλων, θα είναι και η κ. Τζόγια Γρουζή, η οποία θα αναπτύξει το θέμα σχετικά με

την Επτανησιακή γαστρονομία, ο κ. Ακης Βασιλειάδης θα μιλήσει για τις επενδυτικές δυνατότητες στα Επτάνησα και εγώ θα μιλήσω με θέμα τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, ως εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στις 24 και 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση στο Σίδνευ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ. Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει μόνο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam