Η Ελλάδα στην κατάψυξη

Δριμύ ψύχος

Δριμύ ψύχος(Πηγή φωτογραφίας:e-go.gr)

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί βοριάδες που τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Κατά διαστήματα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο σε ανατολική Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο. Ασθενείς χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και ανατολικής Στερεάς. Παγετός στα ηπειρωτικά.

 

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 05 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια του νομού, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 2 (-02) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 5 (-05) έως 04 βαθμούς κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Άνεμοι: ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 1 (-01) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από μείον 4 (-04) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις. Κατά διαστήματα ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα νοτιότερα και χιονοπτώσεις στα βορειότερα. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 2 (-02) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 και στα δυτικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα νότια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα νότια 5 με 7 και στα βόρεια 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Τρίτη 31-01-2012

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική ηπειρωτική χωρα, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα.

Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση. Θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.