«Δεχόμαστε επίθεση» δηλώνουν ακτιβιστές από το Estelle

Το ιστιοφόρο Estelle μεταφέρει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια

Το ιστιοφόρο Estelle μεταφέρει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια.(Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Λίγα μίλια έξω από το λιμάνι της Γάζας, το ιστιοφόρο Estelle που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκεται περικυκλωμένο από τουλάχιστον τρία σκάφη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με μηνύματα που στέλνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ακτιβιστές που επιβαίνουν στο πλοίο, αυτήν την ώρα δέχονται επίθεση από τους ισραηλινούς. Στο Estelle επιβαίνουν πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ακτιβιστές από το Estelle είχαν επαφή με το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό και δήλωσαν στις ισραηλινές αρχές ότι επιθυμούν ειρήνη και δικαιοσύνη.

Το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την προσέγγισήη του ιστιοφόρου στο λιμάνι της Γάζας.

Στο πλοίο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.

«Το ταξίδι αυτό αποδεικνύει την αλληλεγγύη των λαών απέναντι σε μια κατάσταση απαράδεκτη» παρατήρησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Δημήτρης Πλειώνης, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα».

Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στην αποστολή το ΥΠΕΞ έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία τους προτρέπει να μην συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή.

email
Πηγή άρθρου: in.gr