Αέρας σε κονσέρβα από διάφορες πόλεις

Αέρας σε κονσέρβα από διάφορες πόλεις

Αέρας σε κονσέρβα από διάφορες πόλεις.

Αν και ακούγεται αρκετά αστείο και πολύ παράξενο, ο Τσέχος φωτογράφος Kirill Rudenko πουλάει… κονσερβοποιημένο αέρα από διάφορες πόλεις, σε μια προσπάθεια να «διώξει το στρες και να θεραπεύσει τη νοσταλγία», όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Kirill κλείνει σε μια κονσέρβα τη χαρακτηριστική μυρωδιά μιας γνωστής και αγαπημένης πόλης του κόσμου, προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να μυρίζει γύρω του το άρωμα του Παρισιού, του Βερολίνου ή της Νέας Υόρκης, για παράδειγμα, όποτε θελήσει.

«Λίγο από την Παναγία των Παρισίων και τη Μονμάρτρη, τον Πύργο του Άιφελ και τις γειτονιές του Παρισιού, όλα τα αναγνωρίσιμα αρώματα της παριζιάνικης πόλης μπαίνουν σε ένα κουτάκι και διατίθενται σε… νοσταλγούς ταξιδιώτες αλλά και σε όσους θέλουν να έχουν ένα ενθύμιο μαζί τους από την πόλη που ταξίδεψαν», λέει ο φωτογράφος.

Προς το παρόν υπάρχει αέρας από τη Νέα Υόρκη, τις γνωστές γειτονιές του Μανχάταν, το Βερολίνο, την Πράγα, τη Ρίγα, το Παρίσι και τη Σιγκαπούρη, ενώ αναμένεται να προστεθούν στη λίστα… αέρηδες και από άλλες πόλεις του κόσμου.

Αέρας σε κονσέρβα από διάφορες πόλεις

Αέρας σε κονσέρβα από διάφορες πόλεις.

email
Πηγή άρθρου: perierga.gr