Αυστηρές ποινές στους αλλοδαπούς που δολοφόνησαν τον Μανώλη Καντάρη

Μανώλης Καντάρης

Μανώλης Καντάρης

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δύο Αφγανοί υπήκοοι για την δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, πριν ενάμιση χρόνο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, Harodi Han Mamad και Shirzad Neinatullah, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, με τη σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελέως Έδρας, χωρίς ελαφρυντικά, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ληστείας, οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Συγκατηγορούμενός τους την ίδια υπόθεση, που αντιμετωπίζει αδικήματα πλημμεληματικού βαθμού είναι ένας ακόμη αλλοδαπός ο οποίος φυγοδικεί και σύμφωνα με τους δύο καταδικασθέντες είναι ο δράστης της δολοφονίας του 44χρονου. Στο φυγόδικο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Ο Μανώλης Καντάρης είχε δεχθεί θανάσιμα χτυπήματα με μαχαίρι από τους κατηγορουμένους, προκειμένου να του πάρουν μία βιντεοκάμερα που κρατούσε, τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου 2010 στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ΄ Σεπτεμβρίου, ενώ κατευθυνόταν σε κοντινό παρκινγκ με σκοπό να πάρει το αυτοκίνητο του και να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο.

Η χήρα του 44χρονου, παρούσα στην σύντομη ακροαματική διαδικασία, μετά την καταδίκη των δύο, δήλωσε ότι με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο ο σύζυγος της δικαιώθηκε.

Ενώ αποχωρούσαν, συνοδεία αστυνομικών, από την δικαστική αίθουσα μετά το τέλος της δίκης, οι δύο αλλοδαποί αποδοκιμάστηκαν έντονα από συγγενείς και φίλους του άτυχου άντρα που τους φώναζαν «φονιάδες», ενώ κάποιοι εξ αυτών αποπειράθηκαν, να τους λιντσάρουν.

Με αφορμή την αντίδραση των οικείων του θύματος και την ένταση που δημιουργήθηκε, ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων Ηλίας Σιδέρης δήλωσε ότι: «Δεν χρειάζεται αυτόκλητοι υπερασπιστές του δικαίου να εμφανίζονται χωρίς κανένας να τους το ζητήσει και να χειροδικούν, τη στιγμή, που οι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν πλέον από τους αρμόδιους φυσικούς τους δικαστές».

Πηγή άρθρου: kathimerini.gr