Αγανάκτηση στην Κεφαλονιά για την εξισωτική

Κτηνοτρόφος

Κτηνοτρόφος

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί ανάμεσα στους Κεφαλλονίτες και Θιακούς αγροκτηνοτρόφους δικαιούχους της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2012, σχετικά με τα χρήματα που πιστώθηκαν πρόσφατα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Συγκεκριμένα, κατά την εξόφλησή τους υπάρχει αφομοίωση ποσού της τάξης του 10%, χωρίς αιτιολόγηση, αφενός και αφετέρου κατά την διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων για την πληρωμή της εν λόγω αποζημίωσης πολλοί παραγωγοί δεν πληρώθηκαν με την αιτιολογία ότι είναι επιλαχόντες λόγω κριτηρίου μοριοδότησης.

Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι, το συγκεκριμένο μέτρο της μοριοδότησης εφαρμόζεται σήμερα παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διαβιούμε και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές όπως ο Νομός μας, με αποτέλεσμα ο Ε.A.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης να γίνεται καθημερινά αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών για τον αποκλεισμό των δικαιούχων παραγωγών από την παραπάνω ενίσχυση παρ’ όλες τις κρατικές υποσχέσεις – δεσμεύσεις ότι θα καταβάλλετο, ανεξαρτήτως, σε όλους τους δικαιούχους Εξισωτικής Αποζημίωσης ορεινών περιοχών.

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Σπυρίδων Γ. Αλυσανδράτος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

email