Αγριεύει ο καιρός – Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Ισχυρή βροχόπτωση

Αγριεύει ο καιρός – Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα το απόγευμα ισχυροί.

Συννεφιά με βροχές από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από -1 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες από το μεσημέρι ισχυρές στην Πελοπόννησο και από το απόγευμα πιθανώς στην ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη

Στην ανατολική και νότια χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Το απόγευμα θα αρχίσει βελτίωση του καιρού από τα δυτικά.

Οι ανεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

email