Άγριο ξύλο με τα ΜΑΤ και τρεις τραυματίες στην αυλή του υπουργείου Άμυνας

Eπεισόδια στο Υπ.Εθν.Αμύνης

Eπεισόδια στο Υπ.Εθν.Αμύνης

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας  εισέβαλαν λίγο μετά τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ομάδα εργαζομένων κατάφερε να σπάσει την είσοδο του υπουργείου και να μπει στον προαύλιο χώρο.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνουν τόσο ισχυρά επεισόδια στο υπουργείο Άμυνας. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κατακλύσει τη λεωφόρο Μεσογείων. Οι εργαζόμενοι φωνάζουν σε έξαλλη κατάσταση «Πεινάμε, δεν έχουμε να φάμε, δεν ακούμε τίποτα»!
Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στο Πεντάγωνο και με χρήση χημικών επιχείρησαν να καταστείλουν τους διαδηλωτές. Σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, τραυματισμοί και συλλήψεις.Εντωμεταξύ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος βγήκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο προαύλιο και ζήτησε με ντουντούκα να αποκαρυνθούν οι εργαζόμενοι. Να σημειωθεί ότι υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται σε επιθεώρηση του στόλου στο Μουσείο Αβέρωφ και δεν βρίσκεται στο κτίριο της Μεσογείων.Ήδη από τα επεισόδια μεταξύ εργαζομένων και ΜΑΤ υπάρχουν τρεις τραυματισμένοι διαδηλωτές. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρούν να βγάλουν τους διαδηλωτές και να τους προωθήσουν προς την είσοδο, ενώ έγινε και χρήση χημικών. Τέσσερις είναι μέχρι στιγμής οι συλλήψεις της αστυνομίας.Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το κτίριο από τους διαδηλωτές έστω και με συλλήψεις όλων των εργαζομένων.

Από πλευράς ηγεσίας, ο υφυπουργός κ. Ελευσινιώτης δήλωσε ότι μόλις κατευνάσουν τα πνεύματα προτίθεται να συναντηθεί και να συζητήσει με αντιπροσωπεία εργαζομένων. Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι είχαν ραντεβού με την ηγεσία νωρίτερα, ωστόσο δεν έγιναν δεκτοί.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων, στο ύψος του Πενταγώνου και στα δύο ρεύματα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στην εκ περιτροπής εργασία που έχει επιβάλει η εργοδοσία, ενώ διεκδικούν δεδουλευμένα έξι μηνών.

Πηγή άρθρου: newpost.gr