Aκόμη στα “αζήτητα” η σορός της 11χρονης

Παιδί των φαναριών

Παιδί των φαναριών

Στα αζήτητα, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου “Γεννηματάς”, παραμένει η σορός της 11χρονης που το μεσημέρι της Τρίτης παρασύρθηκε από σχολικό λεωφορείο, ενώ διέσχιζε με το ποδήλατό της την οδό Λαγκαδά.

Η κυρία (45-50 χρόνων) που εμφανίστηκε στο νοσοκομείο και δήλωσε ότι είναι η γιαγιά της προκειμένου να παραλάβει τη σορό του παιδιού, τελικά δεν ήταν και ψευδώς δήλωσε συγγένεια με το άτυχο κορίτσι.

Η γυναίκα, Βουλγαρικής υπηκοότητας, προσήχθη στην αστυνομία και εξετάστηκε από τους αστυνομικούς και διαπιστώθηκε πως δεν έχει καμία συγγενική σχέση με το παιδί. Το διαβατήριο που προσκόμισε στην Αστυνομική Διεύθυνση και υποστήριξε ότι ανήκει στην 11χρονη ήταν πλαστό ή κλεμμένο αφού είχε στοιχεία άλλου παιδιού που ζει στη Βουλγαρία.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, αφέθηκε ελέυθερη. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ζει μαζί με 50χρονο ομοεθνή της κι άλλα, τουλάχιστον, εφτά παιδιά σε ένα παράπηγμα της οδού Λαγκαδά.

Οι αρχές βάζουν τώρα στο μικροσκόπιο την ταυτότητα και προέλευση των παιδιών, όπως και τη σχέση τους με το ζευγάρι.

Οι αρχές της Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για να εντοπίσουν τουςγονείς της 11χρονης που μέχρι σήμερα είναι άφαντοι, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κορίτσι βρέθηκε στην Ελλάδα, όπως και τις συνθήκες διαβίωσης του.

Το μεσημέρι η υποδιεύθυνση εγκληματολογικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης προχώρησε σε δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση του παιδιού ώστε με βάση αυτά τα στοιχεία να αναζητηθεί η ταυτότητά του. Μάλιστα, θα ζητηθεί και η συνδρομή της Ίντερπόλ και του ελληνικού προξενείου στη Βουλγαρία.

Ζούσε σε τρώγλη, χωρίς ρεύμα, νερό, τουαλέτα-Κοιμόταν στο πάτωμα

Το διαβατήριο που έδωσε στην αστυνομία η φερόμενη ως γιαγιά που υποστήριξε ότι ανήκε στην 11χρονη είναι τελικά κλεμμένο ή πλαστό και είχε εκδοθεί στο όνομα ενός παιδιού που ζει στη Βουλγαρία.

Το άτυχο κορίτσι “ζούσε σε μία τρώγλη στην οδό Λαγκαδά, ούτε ποντίκια δεν ζουν εκεί. Χωρίς νερό, ρεύμα και τουαλέτες, κοιμόταν σε ένα στρώμα στο τσιμεντένιο πάτωμα, μαζί με άλλα τουλάχιστον 7 παιδιά, με τη φερόμενη γιαγιά κι έναν 50χρονο. Σε αυτή την τρώγλη δεν είχαν ούτε ασφάλεια, αφού η πόρτα δεν έκλεινε”. Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανηλίκων, ενώ πρόκειται να ενημερωθούν για την κατάσταση και οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.

Είναι παιδί των φαναριών

Σε ερώτηση του thesstoday ο διοικητής του νοσοκομείου “Γεννηματάς” κ.Παπαδόπουλος, απάντησε αφοπλιστικά …”Μακάρι μόνο” και πρόσθεσε “Είναι επιτακτική ανάγκη οι φορείς να παρέμβουν και να γίνει κάτι. Δεν πάει άλλο. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα με τα παιδιά των φαναριών, τα οποία είναι εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους, ταυτόχρονα βέβαια και οι οδηγοί”.

Η σορός της άτυχης 11χρονης παραμένει από το απόγευμα της Τρίτης στο νεκροτομείο του νοσοκομείου “Γεννηματάς”, χωρίς μέχρι τώρα οι γονείς της να έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής κι ενδιαφέροντος για το παιδί τους.

Μαθήτρια ενδιαφέρθηκε να μάθει:

Έχει δείξει όμως ενδιαφέρον ένα από τα τέσσερα παιδιά που επέβαιναν στο σχολικό λεωφορείο την ώρα του δυστυχήματος.

Μία μικρή μαθήτρια κάλεσε στο νοσοκομείο και με φωνή τρεμάμενη ζήτησε να μάθει, εάν το κοριτσάκι που μπήκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος κατέληξε. Δυστυχώς, έμαθε για την κατάληξη του τραγικού συμβάντος για να σημαδέψει την ψυχούλα της για το υπόλοιπο της ζωής της.

Παιδί των φαναριών ανεβαίνει σε καπό για να καθαρίσει τα παρμπριζ

Στο μεταξύ, ακριβώς απέναντι από το νοσοκομείο, σε απόσταση μερικών μέτρων, στα φανάρια των κοιμητηρίων της Ευαγγελίστριας, ένας μικρός (τόσο μικρός που το ύψος του δεν του επιτρέπει να φτάσει στο παρμπριζ των αυτοκινήτων) πλένει καθημερινά τα τζάμια των διερχόμενων ΙΧ ανεβαίνοντας ακόμη κι επάνω στα καπό.

Η σορός της 11χρονης θα παραμείνει στο νεκροτομείο του νοσοκομείου “Γεννηματάς” έως ώτου οι αστυνομικές αρχές δώσουν την απαιτούμενη εντολή για το τί θα γίνει.

Οι αρχές αναζητούν τους γονείς, τί θα γίνει όμως εάν δεν κατορθώσουν να τους βρουν σε ικανό χρονικό διάστημα;

email
Πηγή άρθρου: thesstoday.gr