Αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω των εκλογών

Πανελλαδικές εξετάσεις

Πανελλαδικές εξετάσεις (Πηγή φωτογραφίας:madata.gr)

Τα τροποποιημένα προγράμματα -εξαιτίας της προκήρυξης των εκλογών στις 17 Ιουνίου- για τις επαναληπτικές πανελλαδικές και τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ανακοίνωσε χθες το υπ. Παιδείας.Επισημαίνεται ότι από την αναγκαστική τροποποίηση του προγράμματος δεν επηρεάζεται καθόλου ο κύριος όγκος των υποψηφίων, αφού οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν κανονικά την Τρίτη 5-6-2012 και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν κανονικά τη Δευτέρα 11-6-2012.

Κατά τα λοιπά, οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20-6-2012, ενώ οι Εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων θα αρχίσουν την Παρασκευή 15-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24-6-2012.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου δεν θα διεξαχθούν ενδοσχολικές εξετάσεις ενώ για την ολοκλήρωσή τους θα σταλεί σχετική εγκύκλιος από τη Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 17:00 μ.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 16:30 μ.μ., ενώ η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Επισημαίνεται ότι στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις προσέρχονται μόνο όσοι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων αποδεδειγμένα λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος, που συνιστά ανωτέρα βία, δεν έλαβαν μέρος ή διέκοψαν την εξέτασή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου, αφού θα έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Λύκειο φοίτησής τους εντός τριών ημερών από την ημέρα εξέτασης που απουσίασαν.

Σημειώνεται πως εξεταστικά κέντρα για τις επαναληπτικές πανελλαδικές ορίζονται μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ όσοι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών και γι’ αυτό τον λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr