Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Λιμενικό Σώμα Κεφ/νίας-Ιθάκης

Λιμενικό Σώμα Κεφ/νίας-Ιθάκης

Το Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Κεφαλληνίας & Ιθάκης, μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, εξέδωσε το κάτωθι ψήφισμα:

« Χαιρετίζουμε την αναβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Ιθάκης σε Λιμεναρχείο καθώς και την διατήρηση της αυτονομίας του Λιμενικού Σταθμού Φισκάρδου και ευελπιστούμε για την ανάλογη ενίσχυση τους με το απαραίτητο προσωπικό.

Με καλή πίστη, δεχόμαστε την μεταγωγή των Λιμενικών Σταθμών Σάμης και Πόρου σε Λιμενικά Τμήματα και την υπαγωγή τους διοικητικά στο Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, καθώς υποστηρίζουμε την προσπάθεια για αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρξει ταυτόχρονα και ανάλογη προσαρμογή της οργανικής δύναμης του προσωπικού, καθώς και των διατιθέμενων επιχειρησιακών μέσων, στο Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας αυτής δομής.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεση μας στην σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου σε Λιμενικό Φυλάκιο, καθώς κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με κατάργηση, αφού ουσιαστικά σημαίνει την εποχική παρουσία μόλις 1-2 Λιμενικών στο Ληξούρι, χωρίς καμία επιχειρησιακή δυνατότητα. Η εξυπηρέτηση του πολυπληθούς αλιευτικού στόλου της περιοχής και κυρίως η αστυνόμευση των νευραλγικών δυτικών ακτών της Κεφαλονιάς κάνει επιτακτική την ανάγκη διατήρησης της αυτονομίας του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου καθώς και την  περαιτέρω ενίσχυσης του με μέσα και προσωπικό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Το γεγονός της ύπαρξης κτιριακών υποδομών που δεν επιβαρύνουν δημοσιονομικά, η εκτεταμένη περιοχή δικαιοδοσίας σε συνδυασμό με την δυσκολία προσέγγισης από το Αργοστόλι, ειδικά τις ώρες που δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση και ιδιαίτερα η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος, που από το Ανατολικό Αιγαίο μεταφέρεται στην περιοχή του Ιονίου, όπου εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες προσπαθούν με πλωτά μέσα και κάθε τρόπο να περάσουν στην Ιταλία, ενισχύει την άποψη αυτή και πιστεύουμε ότι η πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία πρέπει να επανεξετάσουν το συγκεκριμένο θέμα.

Καλούμε τους τοπικούς φορείς, έστω την ύστατη ώρα, να κάνουν τις κατάλληλες παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθεί η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου.»

                                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

                 ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                     ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ           

email