Ανακοίνωση από την “Ανεξάρτητη Ταξική Κίνηση”

"Ανεξάρτητη Ταξική Κίνηση"

“Ανεξάρτητη Ταξική Κίνηση”

Συνάδελφοι –ες, εργαζόμενοι, άνεργοι,

Το Σάββατο 22-03-2014 έγιναν οι αρχαιρεσίες στο ΕΚΚΙ για την εκλογή νέου Δ.Σ.. Εκλέχθηκαν 2 σύμβουλοι από το ψηφοδέλτιο μας και 7 από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.

Το ψηφοδέλτιο μας (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) συγκροτήθηκε από εργαζόμενους, συνδικαλιστές του αγωνιστικού, ταξικού ρεύματος, γνωστοί σε όλους από παλιά. Δεν ήλθαμε «από το πουθενά», ούτε « πέσαμε από τον ουρανό». Η συμμετοχή μας στα σωματεία «κρατάει χρόνια». Αυτό που κάναμε τώρα, είναι το ποιοτικό βήμα μετάβασης από την αυτόνομη, ανεξάρτητη σωματειακή παρέμβαση, σε οργανωμένη συνδικαλιστική παράταξη – Σχήμα, μια συλλογική εργατική κίνηση. Και αυτό έγινε στον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας που μας έδωσε η προηγούμενη Διοίκηση του ΕΚΚΙ που ανήκει στο ΠΑΜΕ, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις που εσκεμμένα παρενέβαλε.

Πριν από όλα θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους συναδέλφους που προσήλθαν, ψήφισαν και υποστήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΑΤΚ και να υποσχεθούμε για ακόμα μια φορά ότι θα τηρήσουμε αυτά που στην διακήρυξη μας αναφέρουμε.

Κατά δεύτερο, η ΔΑΣ στις ανακοινώσεις της αναφέρεται στο ψηφοδέλτιο μας με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, που δεν αφορούν την διακήρυξη μας ή την στάση μας στο εργατικό κίνημα και στο ΕΚΚΙ, αλλά κάνουν κριτική σε υποθετικές στρατεύσεις κάποιων μελών μας και μάλιστα προεξοφλούν τις θέσεις που θα πάρουν. Υποθετικά ο καθένας μπορεί να αφορίζει, και να κριτικάρει όσο θέλει. Θα ήταν όμως ευχής έργο, αν μπορέσουν να μας απαντήσουν στα συγκεκριμένα :

1. Στην διακήρυξη μας αναφέρουμε ότι η κρίση είναι δομική του καπιταλιστικού συστήματος, και όχι μία συνήθης κρίση από αυτές που κατά καιρούς εμφανίζονται στον καπιταλισμό, αλλά ούτε και κρίση μόνο της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης. Είναι κρίση υπερσυσσώρευσης πλούτου σε λίγα χέρια της μεγαλύτερης από ποτέ εκμετάλλευσης των εργαζομένων, της κρίσης κερδοφορίας, της ασυδοσίας και της γιγάντωσης της αγοράς . Τα δε αλλεπάλληλα μνημόνια με την οικονομική ένεση των τραπεζών με εκατομμύρια δις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, το καθήλωμα των μισθών, το μοίρασμα της φτώχειας, την απλήρωτη εργασία, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την ανεργία και την μείωση των κοινωνικών κονδυλίων, αποτελούν κομμάτια της απάντησης της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ας μας πούν οι συνάδελφοι που διαφωνούν σ΄ αυτά.

2. Αναφέρουμε ότι είμαστε υπέρ ενός νέου εργατικού κινήματος που θα διαμορφώνει τις θέσεις του, τις προτάσεις του και τις μορφές πάλης μέσα από την πιο πλατιά δημοκρατία , μέσα από γενικές συνελεύσεις κόντρα στις λογικές των «ειδικών».Που θα χρησιμοποιεί διαδικασίες αντίθετες με τα όργανα και την γραφειοκρατία του υποταγμένου συνδικαλισμού, που θα είναι μακριά και έξω από την λογική της κομματικής καταγραφής, των διαπαραταξιακών προεδρείων αλλά και των άσφαιρων από τα «πάνω» χωροταξικών διαχωρισμών που δεν συμβάλλουν στην προοπτική νίκης του κινήματος. Ο διαχωρισμός από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε μορφή και περιεχόμενο ή θα γίνει από τους ίδιους τους εργαζόμενους ή θα εγκλωβίζεται με το βλέμμα στο κοινοβούλιο για μια άλλη κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος ή θα έχει εχθρό όποιον έχει άλλη λογική. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Πού βλέπουν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με μειωμένες αποδοχές, πού βλέπουν συνεργασίες με τους εργοδότες, πού καταπατώνται οι αποφάσεις των συνελεύσεων, όταν οι ίδιοι αρνήθηκαν να μας δώσουν τον κατάλογο των εκλεγμένων αντιπροσώπων του ΕΚΚΙ , πού μιλάμε για διαχείριση του συστήματος και για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Η μήπως είναι σωστή η θέση του ΠΑΜΕ που ταυτίζει μέτωπο, κίνημα, συνδικάτο με το κόμμα . Εμείς είμαστε υπέρ της ουσιαστικής κριτικής στις θέσεις με επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς με συντροφικό τρόπο και ύφος γιατί επαγγελλόμαστε μια άλλη εργατική ηθική την οποία πρέπει να υλοποιούμε στην καθημερινή μας δράση, και δεν θα επιτρέψουμε στο μέλλον άλλα τέτοιου είδους παραστρατήματα.

Εμείς σας καλούμε σε κοινή δράση για :

– Παλλαϊκό, πανεργατικό ξεσηκωμό για να φύγουν οι κυβέρνηση και η τρόικα. Να πληρώσουν την

την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν.

– Για αταλάντευτη στάση απέναντι στην εργοδοσία και στους μηχανισμούς της.

– Για την ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Όλη η εξουσία στις συνελεύσεις της

βάσης και στις μαζικές διαδικασίες κόντρα στην συνδικαλιστική αριστοκρατία

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

email