Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Λυκ. Αργοστολίου

2o Λύκειο Αργοστολίου

2o Λύκειο Αργοστολίου

Απόφαση συνεδρίασης   του  Δ.Σ.  στις 9  Οκτωβρίου 2014:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ/θμιας εκπαίδευσης για τα κενά καθηγητών (μάθημα κατευθύνσης: οικονομολόγος)
  • Κατάργηση της «Τράπεζας Θεμάτων». Η εφαρμογή της δημιούργησε τεράστιο αριθμό μετεξεταστέων μαθητών της Α΄ Λυκείου, κύμα φυγής από τα γενικά Λύκεια καθώς και αύξηση του αριθμού  των μαθητών  στα φροντιστήρια  από την Α΄ Λυκείου μέσα στην κρίση.
  • Επειδή τα περισσότερα τα προβλήματα των σεισμόπληκτων μαθητών εξακολουθούν να υπάρχουν, ζητούμε το μέτρο της ποσόστωσης του 0,5% για την εισαγωγή στις σχολές ΑΕΙ – ΤΕΙ των σεισμόπληκτων N. Κεφαλονιάς  & Ιθάκης να ισχύσει μέχρι ν’ αποφοιτήσει και η φετινή Β΄ Λυκείου.
  • Στηρίζουμε το αίτημα των σεισμόπληκτων μαθητών γ΄Λυκείου της σχολ. χρονιάς 2013-2014, που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στις φετινές πανελλήνιες να μπορούν να εξεταστούν  την επομένη χρονιά με ποσόστωση.
  • Καταδικάστηκε ομόφωνα η απαράδεκτη στάση του υπουργείου Παιδείας,  να ζητήσει από τους διευθυντές των σχολείων της Κεφαλονιάς να δικαιολογηθούν (απολογηθούν) στη διοίκηση της εκπαίδευσης,  για την  τήρηση ενός λεπτού σιγής  στη μνήμη του Παύλου Φύσσα,  μετά από  ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή,  βουλευτής της Χρυσής Αυγής.                                                                                                                       Θεωρούμε ότι η στάση αυτή δείχνει ξεκάθαρα και προκλητικά,  την αντίθεση του υπουργείου  στην  αντιφασιστική διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς  και στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς οι οποίοι καταγγέλλουν το φασισμό και το ρατσισμό.
  • Στηρίζοντας την κοινή δράση γονέων – εκπαιδευτικών – μαθητών  συμμετέχουμε μαζί με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων και την ΕΛΜΕΚΙ στο παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο την Πέμπτη  16  Οκτωβρίου στις 11 μπροστά στο κτίριο της Π.Ε Κεφαλληνίας.

           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

email