Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου σχετικά με την υπόθεση καταδίωξης διακινητών

Tο Λιμεναρχείο Κεφαλλονιάς με ανακοίνωση του έκανε  γνωστά  αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το χθεσινό συμβάν  της καταδίωξης διακινητών ναρκωτικών . Το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Καλιτσουνάκης Γιώργος

Καλιτσουνάκης Γιώργος

Σας γνωρίζουμε ότι την 22/07/2012 κατά την διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας στα πλαίσια της FRONTEX του Π.Λ.Σ 708 του Υ/Χ Ιθάκης στην θαλάσσια περιοχή Πέρα Πηγάδι Ιθάκης κατά τη διαδικασία προσέγγισης του φουσκωτού Τ/Χ σκάφους «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» Τ.Ι 246 για διενέργεια νομότυπου ελέγχου οι δύο (02) επιβαίνοντες στο προαναφερόμενο Τ/Χ δεν συμμορφώθηκαν στα κελεύσματα του Π.Λ.Σ 708- Υ/Χ Ιθάκης για ακινητοποίηση τους και ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό την διαφυγή τους.

Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη από το προαναφερόμενο περιπολικό σκάφος με την συνδρομή του πλωτού περιπολικού Υ/Χ Ζακύνθου και Π.Λ.Σ 118 Υπηρεσίας μας υπό την άμεση εποπτεία και συντονισμό του Κέντρου Επιχ/σεων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε στην ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνεται μεταξύ Σκάλας – Κατελειού κατά την διαδικασία της καταδίωξης οι δύο (02) επιβαίνοντες του Τ/Χ απέρριπταν μεγάλους σάκους στη θάλασσα που μετά τη διαδικασία περισυλλογής τους από Π.Λ.Σ 118 Υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε ότι περιείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Περί ώρα 12:10 ανωτέρω φουσκωτό σκάφος κατευθύνθηκε προς την παραλία Αβύθου Κεφ/νίας όπου και οι δύο (02) επιβαίνοντες το εγκατέλειψαν και διέφυγαν προς ένα μονοπάτι σε κατοικημένη περιοχή.

Κατά την παράδοση των δεμάτων στο Λ/Χ Κεφ/νίας διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενό τους ήταν ακατέργαστη ινδική κάνναβη και από την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι ήταν 585 δέματα συνολικού βάρους 833,45 γραμμαρίων.

Υπηρεσία μας γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του ανωτέρω Τ/Χ ο οποίος έχει συλληφθεί και βρίσκεται φυλακισμένος και για άλλες παρόμοιες πράξεις καθώς και τα στοιχεία των δύο επιβαινόντων που διέφυγαν της σύλληψης που στον παρόντα χρόνο δεν είναι ανακοινώσιμα. Από την Υπηρεσία μας διενεργείται προανάκριση”.

email