Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Β’ Λυκείου Αργοστολίου

2o Λύκειο Αργοστολίου

2o Λύκειο Αργοστολίου

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις πάνω στο θέμα του χαρακτηρισμού ως σεισμόπληκτου του Νομού μας , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Β’ Λυκείου Αργοστολίου δηλώνει κατηγορηματικά ότι, ο χαρακτηρισμός « σεισμόπληκτος» πρέπει να παραταθεί για όλο το Νομό μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Αναφερόμαστε στα προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο και το λιμάνι του Ληξουρίου, στα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλα και στις ζημιές στα σχολικά κτίρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι μαθητές του Νομού και οι οικογένειες τους έχουν πληγεί και χρειάζονται τη φροντίδα και υποστήριξη της πολιτείας .Η επιδότηση του ενοικίου για τους άστεγους, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, η πρόσθετη διδακτική στήριξη για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, και η ποσόστωση είναι κρίσιμα μέτρα που δικαιούνται και πρέπει να εξασφαλίσουν οι μαθητές μας  και οι οικογένειες τους.

Η παράταση του χαρακτηρισμού όλου του Νομού ως σεισμόπληκτου είναι σημαντική και απαραίτητη,  ώστε να μπορέσουν να αποκατασταθούν οι ζημιές και να συνεχίσουν να ισχύουν οι ευεργετικές αντισταθμιστικές ρυθμίσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα.

  Εκ του Δ.Σ.