Ανακοινώσεις από την ΕΛΜΕ-ΚΙ

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γεωργόπουλος Διονύσης.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των μαθητών της Σάμης και της Πάστρας

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισκέφτηκε τα σχολικά συγκροτήματα της Πάστρας και της Σάμης, όπου οι μαθητές βρίσκονται σε κινητοποίηση. Με τις όποιες μορφές πάλης επέλεξαν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες τους (κατάληψη, αποχή κλπ) έθεσαν επί τάπητος τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Άλλωστε πριν λίγες μέρες κινητοποιήθηκαν ξανά για τα ίδια προβλήματα, συμμετέχοντας στο μεγάλο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Αργοστόλι. Η αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα αιτήματα που αφορούν τα κενά, τα κονδύλια, τις σχολικές μεταφορές, τις υποδομές, τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, την ασφάλεια και την καθαριότητα των σχολείων. Αυτά τα αιτήματα είναι κοινά σε εκπαιδευτικούς – μαθητές – γονείς και πρέπει να αναδειχθούν σε ευρύτερη λαϊκή υπόθεση. Η κατάσταση στη Σάμη και τη γύρω περιοχή έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από τις πρόσφατες πλημμύρες. Όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα έχουμε μπροστά μας ένα βαρύ αντιλαϊκό χειμώνα, αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη συναίνεση του υπόλοιπου αστικού πολιτικού κόσμου, θυσιάζει τη μόρφωση των μαθητών και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό των κερδών για το κεφάλαιο. Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ των μονοπωλίων, αυτές είναι οι δεσμεύσεις των μνημονίων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε πολύμορφη συνέχεια για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή, ενάντια στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Η πλημμυρόπληκτη και σεισμόπληκτη Κεφαλονιά να προχωρήσει μπροστά, βάζοντας το θέμα της παιδείας στο επίκεντρο, συμμετέχοντας στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Αγώνα Φορέων:

  • την Τρίτη 6 Οκτώβρη, 30 μμ στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι.
  • την Πέμπτη 8 Οκτώβρη, 7.30 μμ στον Καραβόμυλο (στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας), από κοινού με τη Λαϊκή Επιτροπή Σάμης.

Να οργανώσουμε συσκέψεις με γονείς – μαθητές στα σχολεία. Να συντονιστούμε και να μην αφήσουμε λεπτό χαμένο.

Να συμμετάσχουμε στα παλλαϊκά συλλαλητήρια που θα οργανωθούν από το ταξικό κίνημα τον Οκτώβρη.

Να κορυφώσουμε με

παγκεφαλληνιακή κάθοδο των σχολείων στο Αργοστόλι στις 12 Νοέμβρη.

Να κλιμακώσουμε.

Ας έχουν το φόβο μας, όσοι θεωρούν πως λαός και νεολαία θα σιγήσουν στον εμπαιγμό και τη σφαγή των δικαιωμάτων τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι πιο φτωχοί συμμαθητές απ’ τους συνοικισμούς των προαστίων

Οι πιο φτωχοί συμμαθητές με τα λεπτά παλτά τους
Ερχόταν καθυστερημένοι στο πρωινό μάθημα πάντα
Γιατί μοιράζαν γάλα ή εφημερίδες για τις μάνες τους.
Οι δάσκαλοι
Τους γράφανε στο μαύρο τους τεφτέρι και τους βρίζαν.

Για κολατσιό δε φέρναν τίποτα μαζί τους. Στα διαλείμματα
Γράφαν μέσα στους καμπινέδες τα μαθήματά τους.
Αυτό απαγορευότανε. Τα διαλείμματα
Ήτανε για αναψυχή και για φαΐ.

Σαν το δεκαδικό αριθμό του π δεν ξέρανε
Ρωτούσανε οι δάσκαλοι: Γιατί
Δεν έμενες καλύτερα στη λάσπη, απ’ όπου έρχεσαι;

Μπ. Μπρεχτ (μετάφραση Νάντια Βαλαβάνη)

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ –

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Υψώνουμε το δικό μας τείχος λαϊκής αλληλεγγύης, στον τομέα της μόρφωσης. Να μην αφήσουμε κανένα παιδί αβοήθητο. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς εν ενεργεία και συνταξιούχους, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συστράτευση και προσφορά. Να δείξουμε το ρόλο του δάσκαλου για το λαό στην πράξη.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Τετάρτη 14 Οκτώβρη στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου.

Δηλώσεις συμμετοχής: στη συναδέλφισσα Διονυσία Πεντογάλου τηλέφωνο 6906396302

Τα τμήματα φτιάχνονται με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες. Και όλα αυτά παράλληλα με την ανυποχώρητη πάλη για την παιδεία των λαϊκών αναγκών που θα παρέχεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά από το κράτος. Για σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά.

Παλεύουμε για μόρφωση για όλα τα παιδιά:

  • Κανένα παιδί έξω από το σχολείο.
  • Άμεση κάλυψη των κενών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στελέχωση των σχολείων και των δομών ειδικής αγωγής και του ΚΕΔΔΥ.
  • Ενιαίο 12χρονο σχολείο και 2χρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δίχρονες δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο.
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, αναλώσιμα κ.λπ. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους.
  • Σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές υποδομές για όλο το Νομό. Τώρα νέο κτίριο για το Λύκειο Ληξουρίου και για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Ληξουρίου. Δρομολόγηση συνολικά των πέντε νέων συγκροτημάτων για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας στο Νομό, αντισεισμικός έλεγχος και μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών παντού.
  • 20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!
  • Δωρεάν μετακίνηση και διασφάλιση ασφαλούς μεταφοράς όλων των μαθητών.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων υγείας.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης
email