Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών όλης της χώρας, πλην της Αττικής

Φαρμακείο

Φαρμακείο. Φωτογραφία: pharmakeion.gr

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας – πλην της Αττικής – το βράδυ του Σαββάτου. Ως εκ τούτου, από την προσεχή Δευτέρα τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίνοντας φάρμακα με πίστωση.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου αποφάσισαν να συνεχίσουν επ’ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για διακοπή των κινητοποιήσεων έπαιξε και η κίνηση του υπουργείου Υγείας να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο αυτό δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της Αττικής. Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, θα συνεχιστεί επ αόριστον η μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση.

Πάντως, για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών.

Οπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση του κλάδου, οι φαρμακοποιοί εμμένουν και ζητούν την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

email
Πηγή άρθρου: tanea.gr