Αναστολή λειτουργίας της Airfast tickets αποφάσισε η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών

Airfast tickets

Airfast tickets

Σε διαπραγματεύσεις με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών βρίσκεται η Airfasttickets έπειτα από την απόφαση της ένωσης να αναστείλει τη λειτουργία της εταιρείας (καθεστώς default) λόγω καθυστέρησης πληρωμών προς τις αεροπορικές εταιρείες. Η καθυστέρηση αφορά τις πληρωμές για το μήνα Μάιο και το ύψος του ποσού που αναφέρεται στην επιστολή φτάνει τα 45 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το βρετανικό Travel Weekly η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών αναφέρει στην επιστολή της προς τις αεροπορικές εταιρείες: “Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε πως θέτουμε προσωρινά εκτός αγοράς το βρετανικό γραφείο της Airfasttickets εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να τηρήσει τις ημερομηνίες πληρωμών των λογαριασμών της για την εκκαθάριση των πωλήσεων του Μαΐου”.

Η ΙΑΤΑ αναφέρει πως θα αναστείλει τη λειτουργία της εταιρείας και στην Ελλάδα και τη Γερμανία λόγω κοινής ιδιοκτησίας των πρακτορείων. Μέχρι στιγμής το online εκδοτήριο της airfasttickets στην Ελλάδα λειτουργεί κανονικά.

Η ΙΑΤΑ αναφέρει ακόμα στην επιστολή της ότι τα ποσά που βρίσκονται σε «ρίσκο» στη βρετανική αγορά είναι 14 εκατ. ευρώ, στη Γερμανία 22 εκατ. και στην Ελλάδα 9 εκατ. ευρώ. Σε δήλωσή της προς το Travel Weekly, η εταιρεία αναφέρει πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΙΑΤΑ σχετικά με τους όρους πληρωμής των ομολόγων εγγυητικών επιστολών της για ποσά που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της ταχείας και σημαντικής αύξησης του όγκου των πωλήσεων της εταιρείας και πως παραμένει οικονομικά σταθερή με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες να συνεχίζονται κανονικά.

Την Παρασκευή, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airfasttickets Νικόλαος Κοκλώνης, πως το ποσό που η εταιρεία οφείλει υπάρχει στην τράπεζα ενώ ανέφερε ότι η ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας κατά τους τελευταίους μήνες έκανε την ΙΑΤΑ να ζητήσει αύξηση του εγγυητικού ποσού από τα 11 στα 29 εκατ. δολάρια. Πηγή: www.lifo.gr

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr