Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαϊτειο

Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαϊτειο

Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαϊτειο

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, μια ημέρα αφότου το δικαστήριο απέρριψε νέα αίτηση αποφυλάκισής της. Εκκληση να επιστρέψει απευθύνουν από το πρωί τόσο οι συνήγοροί της όσο και η μητέρα και ο αδελφός της οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί της. Για το θέμα αναμένεται να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

Η Βίκυ Σταμάτη τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο φρουρούμενη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος, στις 5.45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της.

Πληροφορίες που αναφέρουν την ύπαρξη σημειώματος επάνω στο κρεβάτι της δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ισίδωρος Πρώιος εκτίμησε ότι η απόδραση ήταν πιθανότατα υποβοηθούμενη καθώς η κ. Σταμάτη φρουρούνταν σε τρεις βάρδιες ενώ η μπαλκονόπορτα του δωματίου όπου κρατούνταν και από όπου θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δραπέτευσε, διέθετε λουκέτο.

Ο κ. Πρώιος τόνισε ότι η διοίκηση δεν φέρνει ευθύνη, ενώ έκρινε ότι ίσως η απόδραση έγινε κατά τη διάρκεια της αλλαγής φρουράς και διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο έχει θυρωρείο αλλά έχει και διάφορα σημεία διαφυγής.

Σημειώνεται ότι χθες το δικαστήριο είχε απορρίψει νέα, πέμπτη τον αριθμό, αίτηση αποφυλάκισης της Βίκης Σταμάτη. Πριν από μερικές εβδομάδες είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες της από το εσωτερικό του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, μια κίνηση που το διοικητικό συμβούλιο είχε καταδικάσει.

«Μίλησα χθες μαζί της, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης», δήλωσε ο ένας εκ των συνηγόρων της, Φρ. Ραγκούσης, στην ίδια εκπομπή. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη συνομιλία τους, τού είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου». Ο κ. Ραγκούσης αποκάλυψε επίσης ότι του είπε χθες προσθέτοντας ότι θα έγραψε ένα γράμμα για να το δουν οι δικηγόροι της. Εξέφρασε μάλιστα τον φόβο της ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της.

Τόσο ο Φραγκίσκος Ραγκούσης όσο και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε επίσης στην εκπομπή των Οικονομέα – Καμπουράκη, έκαναν έκκληση στην Β. Σταμάτη να επιστρέψει. Όπως είπε ο κ. Κούγιας αρχικά, χθες μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «κάτι χειρότερο» από μια πιθανή απόδραση.

Πρόσθεσε ότι χωρίς να δικαιολογεί την ενέργειά της είναι πρωτοφανές το γεγονός δεν δέχεται το δικαστήριο τις αιτήσεις της ενώ είναι ο «τελευταίος τροχός της αμάξης» ενός εγκλήματος.

Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, απηύθυναν επίσης η μητέρα της Γεωργία και ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ενώ εξέφρασαν φόβους για τη ζωή της.

«Μίλησε χθες το βράδυ, στις 9 η ώρα, με το παιδί της και ήταν πολύ στενοχωρημένη και απελπισμένη μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης» είπε, μεταξύ άλλων, η μητέρα της.

«Επιβάλλεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Είναι μια πράξη που έγινε εν βρασμώ» ανέφερε ο αδελφός της, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη, το μόνο που έλεγε συνεχώς είναι ότι θέλει να γυρίσει στο παιδί της.

Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr