Απίστευτη ταλαιπωρία με την πορθμιακή σύνδεση Πόρου – Κατάκολου

Δρομολόγια Ανδρέας Κάλβος

Δρομολόγια Ανδρέας Κάλβος

Με αρκετή βροχή και τσουχτερό κρύο υποδέχθηκε το Κατάκολο τα πλοία της γραμμής από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, καθώς το λιμάνι της Κυλλήνης παραμένει κλειστό λόγω νάρκης.

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, αλλά και των εμπορικών μεταφορών. Τα πλοία έδεσαν στο νότιο προβλήτα, στη θέση των κρουαζιερόπλοιων και λόγω της ρεστίας που επικρατεί κατά διαστήματα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα τα μεγάλα οχήματα στο να βγουν από τα πλοία.

Έως τώρα έχουν καταπλεύσει το Ionian Star και το Ανδρέας Κάλβος από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά αντίστοιχα.

Καταγγελίες του αντιδήμαρχου Ζακύνθου κ. Λαδικού για απίστευτη ταλαιπωρία. Ο ίδιος βρέθηκε αποκλεισμένος στην Κυλλήνη και αναγκάστηκε να περιμένει από χθες για να πάει στο νησί του. Ζητά ΕΔΕ κατά παντώς υπευθύνου για τα λάθη που άφησαν χωρίς συγκοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα τα δύο νησιά του Ιονίου.

Ωστόσο καθυστερούν να αποπλεύσουν τα δύο πλοία που έπρεπε να ξεκινήσουν στις 9:30 π.μ. λόγω του μεγάλου όγκου επιβατών και βαρέων οχημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλη τη διαδρομή έως το νότιο προβλήτα υπάρχουν εκατέρωθεν σταθμευμένες νταλίκες ακόμα και από τη νύχτα.

Ο καιρός παραμένει βροχερός, χωρίς όμως οι άνεμοι να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στα δρομολόγια.

Μέχρι τις  11.30 πμ δεν έχει βρεθεί η νάρκη και δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξει το λιμάνι της Κυλλήνης.

“Κόβει βόλτες” έξω από το λιμάνι Κατακόλου του Ζάκυνθος Ι, αφού καθυστέρησαν τα άλλα δύο πλοία της γραμμής να αποπλεύσουν και δεν υπάρχει θέση στον προβλήτα.

Δίδεται λύση από το Λιμεναρχείο με θέση πρόσδεσης στον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού.

email
Πηγή άρθρου: ilialive.gr