Αποστολή ενισχυτικών δυνάμεων στην Κεφαλονιά – Οδηγίες

Σεισμός 5,8 στην Κεφαλονιά

Σεισμός 5,8 στην Κεφαλονιά

Tριανταμμελής δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με περιπολικά οχήματα, για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού και την παροχή συνδρομής σε υπηρεσίες και πολίτες.

11μελες κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.), μαζί με κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) και αύριο θα ενισχυθούν και με άλλους μηχανικούς.

Κλιμάκιο μηχανικών του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.).

Μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) για την συγκρότηση μικτών Επιτροπών με τους εκεί μηχανικούς της Περιφέρειας για την εκτίμηση των ζημιών.

Επίσης να αναφερθεί ότι:

Το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Κεφαλονιάς που είναι υπεύθυνο για την διαχείριση των εκτάκτων καταστάσεων όπως η σημερινή που βίωσε το νησί της Κεφαλλονιάς, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα υπό τις οδηγίες συντονιστικών τοπικών οργάνων του Δήμου και σε συνεργασία με το συντονιστικό όργανο της Αντιπεριφέρειας, σύμφωνα με το σχέδιο Ξενοκράτης.

Το κεντρικό Δημαρχείο και το Δημοτικό Κατάστημα του Ληξουρίου θα είναι ανοιχτά καθόλη την διάρκεια της νύχτας και οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα

26710-22933  26710-91800.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς ενημερώνει ότι για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, Τ.Ε.Ι.) καθώς και πάσης φύσεως μονάδων προσχολικής αγωγής (παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί, μονάδες απασχόλησης νηπίων) κατά τη Δευτέρα 27-01-2014 και Τρίτη 28-01-2014.

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολικά κτίρια αύριο θα παραμείνουν κλειστά.

Ο κόσμος παρακαλείται να μην κινείται άσκοπα στους δρόμους, οι πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους εάν δεν υπάρχουν ορατές ζημιές, σε περίπτωση που τα σπίτια παρουσιάζουν ρωγμές να συγκεντρωθούν σε ανοικτούς χώρους (ανοικτούς χώρους, πλατείες, χώροι πρασίνου)

Όσοι έχουν πρόβλημα στα σπίτια τους να ενημερώσουν στο 26710 29131, 26713 60530-531

 

email