Αρχείο Τσοχατζόπουλου: Υπέρογκα ποσά για έξοδα σπιτιού και επικοινωνιακή προβολή

Zεύγος Τσοχατζόπουλου

Zεύγος Τσοχατζόπουλου.

Όπως προκύπτει από το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών, πολλές χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν για την επίπλωση και τη διακόσμηση του νεοκλασικού σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Οι παραγγελίες της συζύγου του πρώην υπουργού σε διάφορα καταστήματα είναι σοκαριστικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τιμολόγιο που κατασχέθηκε, αφορά σε υφάσματα από κατάστημα στο Μαρούσι όπου οι παραγγελίες κοστολογούνται περίπου σε 160.000 ευρώ. Από το ίδιο κατάστημα, τον Δεκέμβριο του 2006 αγοράστηκε καναπές αξίας 34.000 ευρώ, ένα τραπέζι που κόστιζε 21.000 ευρώ και ύφασμα αξίας 19.700 ευρώ.

Τα τιμολόγια αφορούν αγορές για διάφορα είδη σπιτιού, όπως λάμπα δαπέδου για παιδικό δωμάτιο, κόστους 1.256,80 ευρώ, πολυθρόνα για παιδικό δωμάτιο 1.428 ευρώ, δερμάτινη πολυθρόνα 15.410.52 ευρώ, έπιπλο εισόδου 4.990 ευρώ, κουρτίνα σαλονιού 8.986,82 ευρώ.

Στα κατασχεθέντα βρέθηκε επίσης, σχέδιο του Άκη Τσοχατζόπουλου για την προβολή του στον Τύπο. Εντοπίστηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, και δακτυλογραφημένο κείμενο με τίτλο «Προσχέδιο Πρότασης Επικοινωνίας Α.Τ.», στο οποίο ο κατηγορούμενος οργανώνει τις κινήσεις του σε επικοινωνιακό επίπεδο και καταγράφει επακριβώς την τακτική του σε συγκεκριμένα Μέσα ηλεκτρονικού και γραπτού Τύπου και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος ο πρώην υπουργός φαίνεται να είχε δεχθεί προσφορά για την παροχή επικοινωνιακής υποστήριξης από κάποιο άτομο με το όνομα «Νίκος», ο οποίος του απέστειλε ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο του πρότεινε 18μηνη συνεργασία έναντι συνολικού ποσού 270 χιλιάδων ευρώ.

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr