Άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι στην Λιάνα Κανέλλη

Ηλίας Κασιδιάρης

Ηλίας Κασιδιάρης

Άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη κατά την προεκλογική περίοδο σε τηλεοπτική εκπομπή, αποφάσισε η Βουλή με ψήφους 205 υπέρ, 3 κατά και ένα “παρών”

Αν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να αρθεί η ασυλία του “για να αθωωθεί και πάλι πανηγυρικά”, όπως ο ίδιος προέβλεψε, απαίτησε να αρθεί ταυτόχρονα και η ασυλία των δύο γυναικών πολιτικών, που τον προσέβαλαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, και έχει υποβάλει μηνύσεις σε βάρος τους, αλλά η διαδικασία προχωρά με σημαντική χρονική υστέρηση.

“Όσοι νομίζουν ότι στήνοντας δικαστήρια σε βάρος της Χρυσής Αυγής θα ανακόψουν την ραγδαία άνοδό της είναι γελασμένοι” είπε ο κ. Κασιδιάρης και χαρακτήρισε “γελοία” την αυτεπάγγελτη κατηγορία σε βάρος του για απόπειρα σοβαρής σωματικής βλάβης. Όπως μάλιστα κατήγγειλε, η άσκηση δίωξης έγινε καθ΄ υπόδειξη δημοσιογράφου που μετείχε στην εκπομπή, πήρε τηλέφωνο στην εισαγγελέα και με την φράση “Ελένη, έχω θέμα” υπέδειξε ουσιαστικά την άσκηση δίωξης.

Όπως είπε, πρόκειται για τον ίδιο δημοσιογράφο που τώρα πάει στον ανακριτή για την υπόθεση του Μιχάλη Κυριακίδη.

Κανέλλη: “Θα έπρεπε να έχει αρθεί η ασυλία του από τον πρώτο μήνα”

“Εγώ δεν καταδέχθηκα να μηνύσω τον κ. Κασιδιάρη. Ούτε καν καταδέχθηκα να πάω στον ιατροδικαστή αν και η μελανιά ήταν εκεί 20 μέρες” είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

“Είμαι πολύ σκληρή εγώ για να πεθάνω” συνέχισε η κ. Κανέλλη και υπογράμμισε ότι κανονικά για τον κ. Κασιδιάρη θα έπρεπε να έχει αρθεί η ασυλία του από τον πρώτο μήνα, αλλά με τη βοήθεια άλλων προσώπων διέφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό για να γλυτώσει το αυτόφωρο. Η κ. Κανέλλη έσπευσε, επίσης, να επισημάνει ότι “υπάρχουν και πολύ καλά αρωματικά σαπούνια, που δεν μπορούν να ξεπλύνουν την ναζιστική μυρωδιά, σαπούνια που δεν είναι φτιαγμένα από σάρκες ανθρώπων”.

Σχολιάζοντας την αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα “περί πανηγυρικής αθώωσης” στο προηγούμενο δικαστήριο, η κ. Κανέλλη τόνισε ότι το αποτέλεσμα κρίθηκε στην αξιοπιστία των μαρτύρων και επισήμανε ότι ο κ. Κασιδιάρης καθυστέρησε τη δίκη αυτή επί 8 χρόνια.

Πηγή άρθρου: news247.gr