Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για βουλευτές της “Χρυσής Αυγής”

Η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο

Η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο

H Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχώρησε στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου για βουλευτές της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που δημοσιεύει “Το Βήμα”.

Η άρση έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Χαρ. Βουρλιώτης, μετά τα ευρήματα των συνομιλιών μελών της Χρυσής Αυγής που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ.

Πρόκειται για στοιχεία που εμπλέκουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και σε άλλες παράνομες ενέργειες, εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρεται να συνομιλούν με μέλη και άλλους σχετικά με πράξεις που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει στη διάθεσή της στοιχεία για σχέσεις επιχειρηματιών, αστυνομικών, αλλά και «ανθρώπων της νύχτας» με τη Χρυσή Αυγή.

Μέχρι στιγμής από τα στοιχεία που αναφέρονται στην έρευνα δεν προκύπτει εμπλοκή στρατιωτικών στη δράση. Για το λόγο αυτό, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στην έρευνα που διενεργεί ο κ. Βουρλιώτης, φαίνεται πως ανοίγει νέος κύκλος εξέτασης μαρτύρων, ενώ συγκεντρώνονται στοιχεία που μπορούν να «μετατρέψουν» συγκεκριμένους μάρτυρες σε υπόπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων, δηλαδή κατηγορουμένους.

Δικαστικές πηγές μάλιστα τόνιζαν ότι κάποιες από τις καταθέσεις που έχουν δοθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι εξίσου σημαντικές με αυτές που έχουν δώσει προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση, πρώην μέλη της ΧΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό ζητούμενο της έρευνας στον Άρειο Πάγο είναι αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε προσωρινές κρατήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την έρευνα αναμένεται να συνδυαστούν και με άλλες προανακριτικές πράξεις, όπως άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, μαρτυρικές καταθέσεις, κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε εγκύκλιο του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, η οποία αναφερόταν στην ποινική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στα αυτόφωρα κακουργήματα οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρούν στη σύλληψη βουλευτών.

«Σε αυτόφωρο κακούργημα, δεν απαιτείται η άδεια της Βουλής» διευκρινίζει ο κ. Τέντες στην εγκύκλιό του, ανοίγοντας το δρόμο για παράκαμψη της Βουλής.