Αύξηση της παραβατικότητας και συλλήψεις στα Ιόνια

Σύλληψη

Σύλληψη

Συνελήφθησαν χθες (29.06.2013) το βράδυ και σήμερα (30.06.2013) το πρωί στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, σε επτά διαφορετικές περιπτώσεις εννέα άτομα (επτά ημεδαποί και δύο αλλοδαποί) ηλικίας από 31 έως 53 ετών, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικότερα κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί από τους αστυνομικούς, συνελήφθησαν :

• 37χρονος υπάλληλος και 49χρονος ιδιοκτήτης για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε καφετέρια-μπαρ στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων Κέρκυρας

• 44χρονος υπεύθυνος λειτουργίας για ηχορύπανση σε καφετέρια-μπαρ στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς

• 43χρονος ιδιοκτήτης για ηχορύπανση και παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε καφετέρια-μπαρ στην πόλη της Ζακύνθου

• 49χρονος υπεύθυνος λειτουργίας για ηχορύπανση σε κέντρο διασκέδασης στον Λαγανά Ζακύνθου

• 40χρονος υπεύθυνος λειτουργίας για ηχορύπανση σε κέντρο διασκέδασης στον Λαγανά Ζακύνθου

• 53χρονος υπάλληλος για άγρα πελατών σε εστιατόριο στην πόλη της Ζακύνθου

• 50χρονος ιδιοκτήτης και 31χρονος υπάλληλος για άγρα πελατών σε εστιατόριο στην πόλη της Ζακύνθου

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στις κατά τόπου εισαγγελικές αρχές.

Στην Κεφαλονιά επίσης 

Στις (29.06.2013) το μεσημέρι συνελήφθη στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, 39χρονος ημεδαπός διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κεφαλληνίας.

Στις (30.06.2013) το πρωί συνελήφθη στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου, 44χρονος ημεδαπός για ηχορύπανση σε καφετέρια-μπαρ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι σήμερα 30 Ιουνίου , Κυριακή των Αγίων Πάντων, εορτάστηκε πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία υπογράμμισε μεταξύ άλλων :

«Αν σήμερα η Ελληνική Αστυνομία στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και αποτελεί το βασικότερο ίσως παράγοντα σταθερότητας σ’ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα και τους πολίτες χρονική συγκυρία, το οφείλει όχι μόνον στην προσπάθεια των εν ενεργεία, αλλά και στις παρακαταθήκες, το έργο και την προσφορά των παλαιών συναδέλφων. Των παλαιών αστυνομικών. Αν σήμερα η Ελληνική Αστυνομία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας, αν ο σύγχρονος Έλληνας αστυνομικός έχει ταυτιστεί στην αντίληψη του κάθε πολίτη με τις έννοιες της τάξης, της ομαλότητας, της προστασίας και της ασφάλειάς του, το οφείλει σε όλους εκείνους που πριν από αυτόν κατάφεραν με τον καθημερινό τους μόχθο, τη συμπεριφορά, τις θυσίες και τους αγώνες τους ενάντια στο έγκλημα να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις γι’ αυτό. Το οφείλει στους απόστρατους του Σώματος, που ακόμη και μετά την αποστρατεία τους δεν αποκόπτονται, δεν απομακρύνονται, δεν αποστασιοποιούνται από την αστυνομική πραγματικότητα…»

Αναλυτικότερα :

• Στην Κέρκυρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κέρκυρας ώρα 11.00 και αμέσως μετά παρατέθηκε μικρή δεξίωση στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας

Στην Κεφαλονιά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κεφαλληνίας και ώρα 10.00

• Στην Λευκάδα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λευκάδας και ώρα 11.00

• Στη Ζάκυνθο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μώλου και ώρα 10.30

Στις εκδηλώσεις παραστάθηκαν οι Θρησκευτικές και Πολιτικές Αρχές, εκπρόσωποι του επιστημονικού – επαγγελματικού κόσμου και απόστρατοι Αστυνομικοί.