Δικογραφία για συκοφαντικά σχόλια κατά του «Χαμόγελου του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια, μέσω διαδικτύου, κατά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για μία 56χρονη και έναν 66χρονο, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, είχαν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν ανάλογες κατηγορίες.

Ειδικότερα, πριν από μερικές μέρες υπήρξε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τον πρόεδρο του «Χαμόγελο του Παιδιού», ότι το τελευταίο διάστημα είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο μεγάλος αριθμός εξυβριστικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων σε πολλές ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Μετά από ψηφιακή διαδικτυακή ανάλυση, αστυνομική έρευνα και μετά από την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν χθές (8-8-2012) το πρωί, έρευνα στο σπίτι των δύο κατηγορούμενων στην Αθήνα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά το παρελθόν είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους για υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια μέσω διαδικτύου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή άρθρου: naftemporiki.gr