Δύο Έλληνες εξαπάτησαν 360.000 Γερμανούς

Lottery

Lottery

360.000 Γερμανούς εξαπάτησαν δυο Έλληνες, εκμεταλλευόμενοι το πάθος τους για τζόγο. Η παράνομη δράση τους έληξε χθες με τη σύλληψή τους από τις ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με την Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Οι δυο Έλληνες ηλικίας 44 και 36 χρόνων είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία λειτουργούσε μια υποτιθέμενη λοταρία και κληρώσεις λαχείων, από το 2009 έως τον Νοέμβριο του 2012.

Ανυποψίαστοι Γερμανοί, τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων βρέθηκαν σε πελατολόγια εταιριών τυχερών παιχνιδιών, δέχονταν τηλεφωνήματα από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό εκ μέρους της παράνομης εταιρίας των δυο Ελλήνων, οι οποίοι τους παρακινούσαν να καταβάλλουν μηνιαία συνδρομή 29.90 ευρώ, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κληρώσεις, και να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα ή ακόμα και ταξίδια.

Ωστόσο κληρώσεις δεν γίνονταν με αποτέλεσμα να μην γίνεται διανομή χρημάτων και το μέγεθος της απάτης να ξεπερνά τα 36.500.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά “ξεπλύθηκαν” μέσω της σύστασης εταιρειών και της μεταφοράς των χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανά την υφήλιο.

Η δράση τους έλαβε τέλος με τη σύλληψή τους στη Βουλιαγμένη μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία ήταν σε συνεργασία με τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Οι δράστες μετά από πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση των διωκτικών αρχών, εντοπίστηκαν στην Αθήνα και τη Βουλιαγμένη, όπου και έγινε η σύλληψή τους.

Σύμφωνα με τις Γερμανικές Αρχές, οι δύο Έλληνες αποτελούν αρχηγικά μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία κατάφερε να εξαπατήσει (στη Γερμανία) περίπου 360.000 άτομα, μέσω συμμετοχής τους σε «υποτιθέμενες» υπηρεσίες κληρώσεως λαχείων – λοταρίας κ.λπ. Με τη μεθοδολογία αυτή κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά συνολικού ύψους (36.545.119) ευρώ περίπου.

Χθες (24.06.2014) το πρωί, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας και κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής της Εισαγγελίας του Κρέφελντ Γερμανίας, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες αλλά και εταιρείες των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σε οικία του 44χρονου, στην περιοχή της Αθήνας :

• κεντρική μονάδα Η/Υ, εξωτερικός σκληρός δίσκος και φορητός δίσκος αποθήκευσης δεδομένων USB,
• (4) βιβλιάρια καταθέσεων Ελληνικών τραπεζών,
• ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και
• (6) σφραγίδες (μία Ελληνική και πέντε ξενόγλωσσες).

Σε οικία του 36χρονου, στην περιοχή της Βουλιαγμένης, τρεις (3) κλειστοί φάκελοι, που περιείχαν διάφορα έγγραφα.

Στην έδρα δύο εταιρειών των δραστών, στην Αθήνα:

• (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, (3) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, (4) φορητοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων USB και σκληρός δίσκος εντός θήκης,
• ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και
• (3) ξύλινες ξενόγλωσσες σφραγίδες.

Όλα τα κατασχεθέντα θα υποβληθούν στον αρμόδιο Ανακριτή, όπου απεστάλη το αίτημα δικαστικής συνδρομής.

Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, πάντα σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γερμανικές Αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο πλαίσιο της αστυνομικής και δικαστικής συνδρομής.

email
Πηγή άρθρου: capital.gr