“Δρακόντεια” μέτρα και ακροβολισμένοι αστυνομικοί για τον ερχομό της Μέρκελ

Α.Μέρκελ

Α.Μέρκελ (Πηγή φωτογραφίας:doldigital.net)

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ με το άκουσμα της είδησης για τον ερχομό της Μέρκελ στην Αθήνα την Τρίτη.

Πριν ακόμη καλά-καλά ανακοινωθεί το πρόγραμμα της καγκελαρίου της Γερμανίας στην Αθήνα, η αστυνομία οργάνωσε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθ’ όλη της διάρκεια της παραμονής της Άνγκελα Μέρκελ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που καταστρώνονται από την αστυνομία είναι πολύ ανώτερα ακόμη και από αυτά για τον ερχομό του Κλίντον.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, η Μέρκελ θα φτάσει τις πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και από εκεί σε χρόνο ρεκόρ θα μεταφερθεί από την Αττική οδό, που σημειώνεται ότι θα είναι έρημη, στο ξενοδοχείο Χίλτον. Ο λόγος που επιλέχθηκε το Χίλτον για τη διαμονή της καγκελαρίου είναι για να βρίσκεται σε μία ευθεία γραμμή ουσιαστικά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπό τον φόβο να υπάρξουν προβοκάτσια οργισμένων πολιτών, τα μέτρα θα είναι τόσο ισχυρά ώστε να μην υπάρξει ούτε καν οπτική επαφή με την αυτοκινητοπομπή της Καγκελαρίου. Μάλιστα θα υπάρχουν ακόμη και ακροβολισμένοι αστυνομικοί ΕΚΑΜ σε ταράτσες.

Επίσης, θα υπάρχει και “κόκκινος δακτύλιος” για την απογόρευση των ααυτοκινήτων στο κέντρο την Τρίτη, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στα δρομολόγιατων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Όσο για τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη, οι διαδηλωτές θα περιοριστούν στην Ομόνοια και δε επιτρέπεται να μετακινηθούν ούτε ένα εκατοστό πέραν της πλατείας.

Τέλος, έρχονται ενισχύσεις αστυνομικών δυνάμεων από την περιφέρεια, ώστε να τοποθετηθούν “ξεκούραστα” ΜΑΤ απέναντι από τους διαδηλωτές.

Δείτε το βίντεο

email
Πηγή άρθρου: newsit.gr