Εκβίαζαν 36χρονη με φωτογραφίες και μηνύματα στο Facebook

Facebook

Facebook (Πηγή φωτογραφίας:www.google.com)

Σχηματίσθηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος δύο (2) ημεδαπών για εξύβριση, εκβίαση και απειλές κατά της ζωής 36χρονης

Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων και προσωπικών δεδομένων

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών (ενός 25χρονου άντρα και μίας 46χρονης γυναίκας), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων και προσωπικών δεδομένων, εξύβρισης, εκβίασης και απειλών κατά της ζωής 36χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, η 36χρονη κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι δεχόταν, από άγνωστα άτομα, απειλές κατά της ζωής της, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, αλλά και μέσω αποστολής γραπτών μηνυμάτων (SMS), με απειλητικό και εξυβριστικό περιεχόμενο. Επιπλέον είχαν παραβιάσει το προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και δημοσιοποίησαν διάφορες φωτογραφίες της, οι οποίες δεν ήταν προσβάσιμες στον καθένα.

Από την διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα και στο πλαίσιο άρσης των επικοινωνιών, διερευνήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, οι τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και η αποστολή μηνυμάτων (SMS) που είχε δεχτεί η καταγγέλλουσα.

Ακολούθησε ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι ο 25χρονος είχε παραβιάσει τον διαδικτυακό της λογαριασμό στο Facebook και είχε δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες της, ενώ ταυτοποιήθηκε η 46χρονη ημεδαπή, ως η κάτοχος του λογαριασμού κινητού τηλεφώνου, από τον οποίο είχε σταλεί γραπτό μήνυμα SMS, με το απειλητικό και εξυβριστικό περιεχόμενο.

Επιπλέον, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στο σπίτι του 25χρονου στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκε ένας (1) φορητός Η/Υ. Επίσης, κατασχέθηκε μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μαζί με μία (1) κάρτα SIM, την οποία παρέδωσε η 46χρονη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον κ.  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά στους αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461
•    Στέλνοντας e–mail στο: 11012 [at] hellenicpolice [dot] gr

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaToday Team