Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»

Εορτασμός Αγ.Αρτεμίου

Εορτασμός Αγ.Αρτεμίου

Με την δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου σήμερα (21.10.2012) το πρωί, ολοκληρώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας, ο εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στην δοξολογία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι αστυνομικοί και πολίτες.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, σε γραπτό του χαιρετισμό που αναγνώστηκε μετά το πέρας της δοξολογίας επεσήμανε μεταξύ άλλων

«Τιμούμε τη μνήμη και αποδίδουμε χρέος ευλαβικό στον Προστάτη Άγιο του Σώματος. Ταυτόχρονα γιορτάζουμε την Ημέρα της Αστυνομίας. Μία ημέρα με τιμητικό για το Σώμα και εμάς που υπηρετούμε σ’ αυτό χαρακτήρα, αλλά και ημέρα περισυλλογής, αυτοσυγκέντρωσης και αυτοκριτικής.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως η προστασία των πολιτών, η διαφύλαξη των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, η διασφάλιση της τάξης και της ευνομίας και γενικά η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ομαλότητας, ηρεμίας και ασφάλειας είναι πρωτίστως, υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ξέρω πως όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο. Η κρίση  δεν  άφησε κανέναν  αλώβητο.  Θα  το ξεπεράσουμε  όμως.

Άλλωστε, η Ελληνική Αστυνομία και γενικά ο ελληνικός λαός είμαστε μαθημένοι να αναμετρώμεθα με τις δυσκολίες και τελικά να τις ξεπερνάμε. Θα ανταποκριθούμε λοιπόν στις προκλήσεις των καιρών και στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της χώρας και των πολιτών.

Διαβεβαιώνω όλους πως η  Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό  της  θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τη διασφάλιση της ευνομίας, της ομαλότητας και της ασφάλειας με ζήλο, συνέπεια και  αυταπάρνηση. Με την προσήλωση στη νομιμότητα, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα  δικαιώματα  των  πολιτών  και  τους  δημοκρατικούς θεσμούς, με οδηγό το  έργο και τη στάση ζωής του Προστάτη Αγίου του Σώματος.» 

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δαπάνες που προβλέπονταν για δεξιώσεις θα διατεθούν στο σύνολο τους, στην Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

email