Αίσιο τέλος στο ανθρωποκυνηγητό της Κηφισιάς – Συνελήφθησαν οι εισβολείς στο σπίτι του Δώνη

Eπιχείρηση ΕΚΑΜ

Eπιχείρηση ΕΚΑΜ

Με επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ληστών που εισέβαλαν οπλισμένοι στο σπίτι του προπονητή Γιώργου Δώνη, ενώ κράτησαν όμηρο και τον πατέρα του.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα όταν η μητέρα του προπονητή μαζί με τον μεγάλο τους γιο επέστρεφαν σπίτι και άκουσαν τον πατέρα της να λέει «δεν υπάρχει άλλος μέσα στο σπίτι, μόνοι μας; είμαστε».

Στο διπλανό σπίτι μένει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο ειδικός φρουρός που βρίσκεται απ’ έξω αντιλήφθηκε το περιστατικό και ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία έφτασε γρήγορα στο σημείο.

Οι αδίστακτοι άνδρες μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να γίνει μία πραγματική μάχη με τις αστυνομικές δυνάμεις. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε ένας αστυνομικός αλλά και ένας από τους δράστες.

Οι δράστες κατάφεραν αρχικά να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, άφησαν ελεύθερους την γιαγιά και τα παιδιά αλλά κράτησαν όμως όμηρο τον πεθερό του προπονητή και το χρησιμοποίησαν ως ασπίδα για να δραπετεύσουν. Στη συνέχεια όμως και αφού είχαν ξεφύγει από τους αστυνομικούς τον άφησαν ελεύθερο.

Τότε η Αστυνομία κινητοποιήθηκε προκειμένου να εντοπιστούν οι κακοποιοί και μετά από λίγο κατάφερε να συλλάβει τον έναν. Ο άλλος όμως τραυματισμένος ταμπουρώθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Κηφισιά. Η Αστυνομία τον περικύκλωσε και μετά από λίγο στο σημείο προσέτρεξαν και οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ.

Μετά από έφοδο στο σπίτι τελικά συνελήφθη και ο δεύτερος κακοποιός.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr