Οι Αστυνομικοί έλεγχοι στα Ιόνια Νησιά

Ελληνική Αστυνομία

Ελληνική Αστυνομία

Ειδικοί αστυνομικοί έλεγχοι με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο τετραήμερο από 30.05.2013 έως 02.06.2013 σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα.

Οι δράσεις που συντονίζονται από τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, εποχούμενες περιπολίες, αστυνομικές εξορμήσεις και δραστηριοποίηση μικτών κλιμακίων ελέγχων.

Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τομείς:

  • Συγκροτήθηκαν : 18 συνεργεία ελέγχων
  • Ελέγχθηκαν : 585 οχήματα
  • Προσήχθησαν : 71 άτομα
  • Συνελήφθησαν : 16 άτομα (τρία για παράνομη παραμονή στη χώρα και δεκατρία για διάφορα αδικήματα)
  • Βεβαιώθηκαν : 121 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων οι 38 επικίνδυνες (20 για ταχύτητα και 6 για ερυθρό σηματοδότη)
  • Βεβαιώθηκαν : 73 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκ των οποίων 10 για στέρηση αδείας λειτουργίας και 31 για στέρηση αδείας μουσικής.

Συνελήφθη το Σάββατο (01.06.2013) το βράδυ στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας, 22χρονος υπήκοος Πακιστάν για κατοχή και διάθεση πλαστών ψηφιακών δίσκων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, τον 22χρονο και διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του και να διαθέτει προς πώληση 313 πλαστούς ψηφιακούς δίσκους (cd-dvd).

Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας

email