Ιδρύεται ειδικό τμήμα κατά της ρατσιστικής βίας

Καταστολή ρατσιστικής βίας

Καταστολή ρατσιστικής βίας

Την ίδρυση ειδικού τμήματος εντός της Ασφάλειας για το θέμα της ρατσιστικής βίας εξήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση. «Δεν έχει καμία έννοια να παραμένει κανείς σε αυτό το υπουργείο, εάν δεν υπηρετεί μια πολιτική επίλυσης του ζητήματος αυτού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε ταυτόχρονα πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση απολύτου κινδύνου και συνολικής κοινωνικής ανατροπής, λόγω του μεταναστευτικού, και υπογράμμισε την προσωπική του πολιτική βούληση αλλά και του υπουργείου για την επίλυση του ζητήματος.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Βούτσης επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις «εγκρίτων δικτύων με επίκεντρο την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ», σύμφωνα με τις οποίες τα κρούσματα ρατσιστικής βίας ανέρχονται πλέον σε εκατοντάδες.

Ζήτησε από τον υπουργό να συνυπολογίσει το γεγονός ότι «ακριβώς επειδή υποχωρεί και υποτιμάται το κράτος σε συνθήκες κρίσης, ανοίγει ελεύθερα ένα πεδίο για τη διαμόρφωση άλλου τύπου συλλογικοτήτων που δρουν σαν συμμορίες, ξεκινώντας από ελέγχους ταυτοτήτων ή παρεμβάσεις σε θρησκευτικούς χώρους και φτάνοντας μέχρι τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα».

email
Πηγή άρθρου: zougla.gr