Κατέθεσαν πλαστά μηχανογραφικά κλέβοντας τους κωδικούς υποψηφίων

Πανελλήνιες (Πηγή φωτογραφίας tovima.gr)

Πανελλήνιες (Πηγή φωτογραφίας tovima.gr)

Δύο πλαστά μηχανογραφικά υποψηφίων στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Επειτα από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δύο άνδρες 50 και 55 ετών χρησιμοποίησαν τους κωδικούς δύο νεαρών υποψηφίων στις εφετινές εξετάσεις για να υποβάλουν στην θέση τους τα μηχανογραφικά τους.

Η αιτία για μια τέτοια πράξη δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί, η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση, ενώ το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα αναζητήσει τεχνική λύση προκειμένου να υποβληθούν εκ νέου από τους υποψηφίους, αυτή τη φορά, τα κανονικά μηχανογραφικά τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των αστυνομικών Αρχών, έπειτα από ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα «ίχνη» των ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέσω των οποίων υποβλήθηκαν οι πλαστές δηλώσεις των μηχανογραφικών δελτίων

Ετσι, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών ηλικίας 50 και 55 ετών, για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή. Για την υπόθεση αυτή υπεβλήθη, προ ημερών, μήνυση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δύο 18χρονους νεαρούς τελειόφοιτους Λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα.

Οι δύο νεαροί κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλλουν μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλει στη θέση τους πλαστά μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Ακολούθησε σχετική αλληλογραφία με το υπουργείο Παιδείας και στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν, κατόπιν ψηφιακής ανάλυσης, ως κάτοχοι των ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων οι δύο εμπλεκόμενοι ημεδαποί, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών της υποκλοπής και της ηλεκτρονικής απάτης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή άρθρου: tovima.gr