Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Π.Ι.Ν

Μπλόκο Αστυνομίας

Μπλόκο Αστυνομίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο σχεδιασμός που αφορούσε την προστασία της εμπορικής δραστηριότητας και την ασφάλεια των νησιών, κατά την εορταστική περίοδο

Συνελήφθησαν συνολικά (184) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (61) υποθέσεις που αφορούσαν την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, την εξιχνίαση ληστείας και κλοπών καθώς και άλλων αδικημάτων

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στοιχεία που αφορούν τον Δεκέμβριο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.

Ιδιαίτερα για την εορταστική περίοδο, η δέσμη μέτρων που εφαρμόστηκε , είχε κυρίως προληπτικό προσανατολισμό με στόχο την θωράκιση της ασφάλειας της εμπορικής δραστηριότητας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιοχής.

Αναλυτικά:

1. Συνελήφθησαν συνολικά (184) άτομα, από τα οποία (107) στην Κέρκυρα, (19) στη Ζάκυνθο, (50) στην Κεφαλονιά και (8) στην Λευκάδα.

Συλλήψεις

2. Εξιχνιάστηκαν συνολικά (61) υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

Εξιχνιάσεις

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία των κατασχέσεων που ακολούθησαν τις συλλήψεις και τις εξιχνιάσεις υποθέσεων καθώς μέσα σε ένα μήνα κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης καθώς και άλλων «σκληρών» ναρκωτικών ουσιών.

Ενδεικτικά κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Κάνναβη 322,8 γραμμάρια
Ηρωίνη 121,3 γραμμάρια
Κοκαΐνη  25,8 γραμμάρια
Δισκία ναρκωτικών  13
 Μαχαίρια/ γκλοπ   3      
 Κυνηγετικά όπλα  8
 Φυσίγγια                                                                  26
 Πιστόλια-περίστροφα 1
 Κροτίδες 47      
 Πλαστοί ψηφιακοί δίσκοι  572 cd και 389 dvd
 Χρηματικό ποσό            725  ευρώ
Προϊόντα παραεμπορίου  1500

 

Επιπλέον κατά την συγκρότηση συνεργείων αντιμετώπισης παραβατικότητας  βεβαιώθηκαν:

  • (92) παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
email