Μήνυμα του νέου Αστυνομικού διευθυντή Κεφ/νίας κ.Γ.Χωραίτη

Γ. Χωραίτης

Γ. Χωραίτης

Από την 21/07/2012 ανέλαβα καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντού Κεφαλληνίας, αμέσως μετά την κατ’ εκλογή προαγωγή μου στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντού, από το αρμόδιο συμβούλιο κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω για την Ελληνική Αστυνομία, δεσμεύομαι, απέναντι στους συμπολίτες μου, να προάγω το Αίσθημα Ασφάλειας και την Ευνομία, όπως επεδίωξαν και οι προκάτοχοι μου.

Βάζοντας ψηλά τον πήχη στην καταπολέμηση του εγκλήματος, των ναρκωτικών της διαφθοράς και στην Οδική Ασφάλεια, κάνω ξεκάθαρες τις προθέσεις μου για έργο και σκληρή δουλειά, μέσα από δράσεις, τις οποίες διέπουν οι Αρχές της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτοί οι στόχοι που προανέφερα δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν χωρίς την καλή συνεργασία όλων των Αστυνομικών Υπαλλήλων, τη στήριξη της Πολιτείας και την εμπιστοσύνη – συμπαράσταση των πολιτών, ώστε  Κεφαλονιά και Ιθάκη να αποτελούν ασφαλές περιβάλλον για τους κατοίκους και ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες.

Προσβλέπω στον διαρθρωτικό εκσυγχρονισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας, ώστε να ανταποκρίνεται ακόμα καλύτερα στις σύγχρονες ανάγκες και κοινωνικές απαιτήσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Απερχόμενο Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Φιλίππου για την συνεργασία μας και την προσφορά του στη Αστυνομία και να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου σε όλο το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας για το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την αίσθηση καθήκοντος και τις ικανότητες τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Κατάγεται από την Ηλεία. Κατατάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία το 1982 με την εισαγωγή του στην Σχολή Υπαξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Στην συνέχεια εισήχθη το 1987 στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας απ’ όπου αποφοίτησε το 1990. Τοποθετήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Αργοστολίου το 1994. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός στο Τμήμα Ασφάλειας Αργοστολίου μέχρι το 2000 και ως Διοικητής μέχρι το 2009.

Είναι απόφοιτος:

  • Της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Της Σχολής Επιμόρφωσης – Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών
  • Της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team