Συλλήψεις για κατοχή και εμπορία κροτίδων στο Ληξούρι Κεφαλονιάς

Κροτίδες

Κροτίδες

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι από τις αστυνομικές υπηρεσίες των Ιονίων Νησιών για την αντιμετώπιση της παράνομης εμπορίας και διάθεσης βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων πυροτεχνημάτων καθώς η ανεξέλεγκτη χρήση τους,  εγκυμονεί κίνδυνο για σοβαρούς τραυματισμούς και απώλεια ζωής.

Οι έλεγχοι αυτοί εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας  και εφαρμόζεται σε εθνικό επίπεδο κατά την εορταστική περίοδο. (

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες (16.04.2014) το απόγευμα στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο ημεδαποί ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων ηλικίας 28 και 78 ετών καθώς και ένας 66χρονος ημεδαπός προσωρινά υπεύθυνος, για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων.

Κροτίδες

Αναλυτικότερα, στις επιχειρήσεις των τριών συλληφθέντων, εντοπίστηκαν συνολικά περισσότερα από 27.000 παιδικά αθύρματα(σκορδάκια, κροτίδες κα) καθώς και 19 βεγγαλικά, τα οποία διέθεταν προς πώληση, χωρίς άδεια.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

email