Συλλήψεις για τις διαρρήξεις Ιερών Ναών στο Αργοστόλι

Σύλληψη για κλοπή

Σύλληψη για κλοπή

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου Κεφαλληνίας τέσσερις (4) υποθέσεις διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών (μία γυναίκα και ένας άνδρας) ηλικίας 28 και 38 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου χθες (07.03.2013) το απόγευμα στο Αργοστόλι και όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από τον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Ρακαντζή μικρό χρηματικό ποσό.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί ενεργώντας από κοινού, πραγματοποίησαν το τελευταίο τρίμηνο, ακόμη δύο διαρρήξεις και μία απόπειρα σε Ιερούς Ναούς στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Αναλυτικότερα εκτός από τον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου διέρρηξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα :

τον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνα στο Αργοστόλι , από τον οποίο αφαίρεσαν 400 ευρώ.

τον Ι.Ν Αγ. Νικολάου στο Αργοστόλι, από τον οποίο αφαίρεσαν 300 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και τον Ι.Ν. Σισσιώτισσης Αργοστολίου χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

όργανα διαρρήξεων

όργανα διαρρήξεων

Στην κατοχή του 38χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε η αυτοσχέδια σιδερολάμα με την οποία διέρρηξαν τον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Ρακαντζή καθώς και τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου ερευνάται η συμμετοχή των δύο ημεδαπών και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων.

Οι δύο ημεδαποί θα οδηγηθούν στον κ . Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Επίσης στις (07.03.2013) το πρωί συνελήφθη στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας, 41χρονος υπήκοος Πακιστάν, για παράνομη παραμονή στη χώρα.

email