Συλλήψεις για βεγγαλικά σε Αργοστόλι & Ιθάκη

Αστυνομική Διεύθυνση Κεφ/νίας

Αστυνομική Διεύθυνση Κεφ/νίας

Στο πλαίσιο τακτικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται την τρέχουσα εορταστική περίοδο,  συνελήφθησαν χθες (06.04.2015) στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς και στην Ιθάκη, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρείς ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 31,45 ετών και μία 63χρονη για παράνομη κατοχή και εμπορία παιδικών αθυρμάτων και κροτίδων.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί ηλικίας 31 και 45 ετών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ως ιδιοκτήτες εμπορικής επιχείρησης, να διαθέτουν παράνομα προς πώληση (1.762) παιδικά αθύρματα και (14) βεγγαλικά.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε, τον εντοπισμό στην Ιθάκη μίας 63χρονης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιθάκης, ως υπεύθυνη σε κατάστημα ψιλικών, ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, να διαθέτει παράνομα προς πώληση (250) παιδικά αθύρματα (σκορδάκια) και (10) πλαστικά φιαλίδια με φυτίλι.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2.036 παράνομα παιδικά αθύρματα , ενώ οι έλεγχοι που αφορούν την παράνομη κατοχή και εμπορία πυροτεχνημάτων , βεγγαλικών κροτίδων και άλλων θα συνεχιστούν καθ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Οι τρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας.

Βεγγαλικά

Επισημαίνεται  ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια και από τονίζεται ότι:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  • Πρέπει να αποτρέπεται  η  χρήση ή  η κατασκευή αυτοσχέδιων  πυροτεχνημάτων από παιδιά και τα ενημερώνουμε  για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Οι ενήλικοι, πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τους  μιμηθούν τα παιδιά.
  • Πρέπει να μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Συλλήψεις για βεγγαλικά σε Αργοστόλι & Ιθάκη

Άλλες χρήσιμες θεματικές συμβουλές, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα ( website ) της Ελληνικής Αστυνομίας www. astynomia. gr

email