Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ – Δραπέτευσαν στα Τίρανα οπλισμένοι κρατούμενοι

Ελληνική Αστυνομία

Ελληνική Αστυνομία.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η ΕΛ.ΑΣ, μετά την ειδοποίηση που δέχθηκε από την Αλβανική Αστυνομία πως έξι ή επτά κρατούμενοι καταδικασμένοι για σοβαρά εγκλήματα δραπέτευσαν από τη φυλακή Ντρένοβα και ενδέχεται να κατευθύνονται προς την Ελλάδα.

«Οι κρατούμενοι, είναι όλοι καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη για φόνους και είναι οπλισμένοι», ανέφερε η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας που χαρακτήρισε τους δραπέτες «επικίνδυνους», αναφέρει το ora news, ενώ την ίδια στιγμή έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραπετών και έχουν ειδοποιηθεί τόσο η Ελλάδα όσο και η ΠΓΔΜ για την απόδραση τους, καθώς υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να περάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, οι δραπέτες κατάφεραν να αφοπλίσουν τους φρουρούς των φυλακών, ενώ η νύχτα και οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν «προστατεύσει» τη διαφυγή τους.

Οι αλβανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της απόδρασης από τη φυλακή Ντρένοβα όπου φιλοξενούνται 320 κρατούμενοι Συνολικά στα 22 σωφρονιστικά ιδρύματα της Αλβανίας είναι έγκλειστοι 4537 κρατούμενοι.

email
Πηγή άρθρου: inews.gr