Άλλαξε σελίδα ο Παναθηναϊκός

Οριστικά στην Παναθηναϊκή Συμμαχία ο ΠΑΟ

Σε νέα εποχή πέρασε την Τετάρτη το «τριφύλλι» με το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (54,74%) να μεταβιβάζεται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Στον κόσμο του ανήκει πλέον ο Παναθηναϊκός! Οι υπογραφές για τη μεταβίβαση των μετοχών έπεσαν και το 54,7% της οικογένειας Βαρδινογιάννη πέρασε στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Σε νέα εποχή πέρασε την Τετάρτη το «τριφύλλι» με το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (54,74%) να μεταβιβάζεται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οριστικοποιήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών προς την «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν βρέθηκε στα γραφεία του Παναθηναϊκού προκειμένου να παραδώσει τις μετοχές του στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», ωστόσο κάτι τέτοιο έγινε από τους νομικούς εκπροσώπους του.

Λίγο αργότερα η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» εξέδωσε της εξής ανακοίνωση:

Ο Παναθηναϊκός στα χέρια του κόσμου του

Η αλλαγή σελίδας είναι γεγονός καθώς το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών πέρασε στα χέρια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Με κάθε επισημότητα, παρουσία και των ΜΜΕ, έπεσαν οι υπογραφές με την πλευρά Βαρδινογιάννη και η ομάδα πέρασε και τυπικά στα χέρια του Σωματείου, δηλαδή του κόσμου της.Η Παναθηναϊκή Συμμαχία ευχαριστεί την οικογένεια Βαρδινογιάννη για όλα όσα πρόσφερε στο σύλλογο και παίρνει πλέον τη σκυτάλη για να τον κάνει ξανά μεγάλο».

Αλαφούζος: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη…»

Αμέσως μετά τις υπογραφές ο εμπνευστής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» Γιάννης Αλαφούζος, τόνισε: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, όλους τους παράγοντες για τη στήριξη που έκαναν δυνατή την μεταβίβαση των μετοχών. Το σωματείο αντιπροσωπεύει τους οπαδούς. Θέλω να επισημάνω ότι εάν δεν είχαν υπάρξει οι προηγούμενοι μέτοχοι και οι οπαδοί του δεν θα είχαμε τον ΠΑΟ. Όταν άρχισε η προσπάθεια και με τον κ.Καμάρα αρχίσαμε στις συσκέψεις ήρθαμε σε αδιέξοδο. Σκεφτήκαμε ότι ο μόνος δρόμος είναι ο κόσμος του. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε τη δύναμη και τη θέληση εμείς οι οπαδοί του να ξακανάνουμε τον ΠΑΟ μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ευχαριστώ όλους, που έχουν συμμετάσχει και ειδικά αυτούς που έχουν δώσει 20€ γιατί είναι δεδομένο ότι το έχουν κάνει από το υστέρημα τους. Πρέπει να μάθουμε από τις ζημιές που έγιναν πέρσι. Πρέπει να συζητήσουμε τώρα που θα πάει ο ΠΑΟ και αρχίσουμε το χτίσιμο για έναν νέο Παναθηναϊκό. Ευχαριστούμε τους παίκτες και τον προπονητή που δέχθηκαν να καθυστερήσουν οι πληρωμές τους. Και τους οπαδούς του όλους! Έχουμε μεγάλη ευθύνη γιατί από εδώ και πέρα ο ΠΑΟ ανήκει στους οπαδούς του»».

Καμάρας: «Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την επιβίωσή του»

Στη συνέχεια ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού», Αριστείδης Καμάρας δήλωσε: «Πριν από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ και για την πολύτιμη βοήθειά σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά σε ένα αξεπέραστο αδιέξοδο. Σαφέστατα εκείνες τις δύσκολες ώρες, με τον ρομαντισμό του Γιάννη Αλαφούζου, ξεκίνησε μία προσπάθεια να βρεθεί μία λύση στο αδιέξοδο. Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα κατορθώθηκαν πολύ δύσκολα επιτεύγματα. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εξασφαλίσει την επιβίωσή του. Αυτό οφείλεται σε μία προσπάθεια από πάρα πολύ κόσμο και τη συμπαράσταση που έχει η ομάδα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Από αυτό το σημείο και πέρα, που έχει πλέον διασκεδαστεί η οποιαδήποτε επιφύλαξη για το αν η Παναθηναϊκή Συμμαχία εκπροσωπεί κάτι, αν πράγματι έχει αυτό το 54% που μεταβίβασαν οι μέτοχοι της ΠΑΕ και η Green Team, πιστεύω ότι από αυτό το σημείο και πέρα άνοιξε μία λεωφόρος μιας τιτάνιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Νομίζω ότι πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι τύχες του συλλόγου μας έχουν περάσει στα χέρια του πραγματικού μας φορέα, του κόσμου μας. Πλέον αναλαμβάνει ένα σημαντικό έργο για την επιτυχία αυτού του έργου. Ελπίζουμε πως θα είμαστε οι προπομποί αυτών των ενεργειών και θα καταπολεμήσουμε τη βία.

Οι στόχοι για έναν καινούργιο Παναθηναϊκό με μια διαφορετική σύλληψη είναι σαφέστατοι. Ο Παναθηναϊκός θέλει να φέρει το άθλημα μακριά από τη βία και όλα εκείνα που κατασπαράζουν το σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ελπίζουμε να γίνουμε οι αγγελιοφόροι ενός μεγάλου μηνύματος. Πρέπει να ξαναφέρουμε τις συνθήκες που επικρατούσαν κάποτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται να αποκτήσει ο θεσμός του πρωταθλήματος το κύρος που του λείπει. Καλώ τον κόσμο να δείξει έμπρακτα την αγάπη του στον σύλλογο και να στηρίξει την ομάδα. Ανοίγεται ένα μέλλον λαμπρό για να βαδίσει ο σύλλογος σε μία διαφορετική πορεία»

Γεωργόπουλος: «Καλή τύχη στον Παναθηναικό μας»

Από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη μίλησε ο εκπρόσωπός του Λεωνίδας Γεωργόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Η πράξη που ολοκληρώθηκε σήμερα είναι η υπόσχεση που είχε δώσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποκτήσει την αίγλη που είχε χάσει και ελπίζουμε να τα καταφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος. Καλή τύχη στον Παναθηναϊκό μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 16 Ιουλίου του 1979 ο Παναθηναϊκός είχε περάσει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη με την οποία η ομάδα κατέκτησε 8 πρωταθλήματα (’84, ’86, ’90, ’91, ’95, ’96, ’04, ’10), 11 Κύπελλα (’82, ’84, ’86, ’88, ’89, ’91, ’93, ’94, ’95, ’04, ’10), έξι νταμπλ συνολικά και τρία Σούπερ Καπ (’88, ’93, ’94).

email
Πηγή άρθρου: gazzeta.gr