Ανακοίνωση κατά του Συνδέσμου Προπονητών Κεφαλλονιάς

Ο ποδοσφαιριστής Κατίδης

Ο ποδοσφαιριστής Κατίδης

Στην ανακοίνωση της Χ.Α. που ενδεδυμένη με τον μανδύα του Σύνδεσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης (Σ.Π.Π.Κ.Ι.), παραδίδει μαθήματα φασισμού με αφορμή την προκλητική ενέργεια του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργου Κατίδη, είναι απαραίτητο να απαντήσει ο λαός και η νεολαία με τον τρόπο που ιστορικά έχει απαντήσει στο φασισμό.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να καταδικάσει την Χ.Α. με όποιον μανδύα και αν παρουσιάζεται, καθώς και την ενέργεια του ποδοσφαιριστή Κατίδη.

Ο ναζιστικός – φασιστικός χαιρετισμός που ο Σ.Π.Π.Κ.Ι. τον χαρακτηρίζει «Ελληνικό», είναι βουτηγμένος μέσα στο αίμα των λαών.

Με αυτό το χαιρετισμό βασανίστηκε ο ελληνικός λαός κατά τη ναζιστική κατοχή. Τον υιοθέτησαν στην Ελλάδα οι ντόπιοι συνεργάτες των ναζί κατακτητών, οι χίτες και οι ταγματασφαλίτες, που διέπραξαν θηριωδίες ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό μας, πολιτικοί και φυσικοί απόγονοι των οποίων είναι οι χρυσαυγίτες.

Το γεγονός ότι η πράξη του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ καταδικάστηκε και καταδικάζεται από το φίλαθλο κόσμο και από άλλους αθλητές δείχνει ότι τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές μπορούν και πρέπει να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν.

Ο ίδιος ο Αθλητισμός αναδεικνύει πανανθρώπινες αξίες και κυρίως αθλητές παντός χρώματος και φυλής, κάτι που φασισμός και ο ρατσισμός αντιμάχεται και μαχαιρώνει καθημερινά στα σώματα των κατατρεγμένων μεταναστών.

Απομονώνουμε το φασισμό, ανατρέπουμε το σύστημα που τον γεννά!

Μαντζουράτος Δημήτρης   Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Τουλάτος  Παύλος              Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Ιωαννάτος  Σπύρος              Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Ματιάτος Πάνος   Μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Καλαθοσφαίρισης

Παντελειός Γεράσιμος      Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Παντελειός Δημοσθένης   Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Προπονητής Ποδοσφαίρου

email