Χίος – Παναθηναϊκός 8-4 και Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 7-8 παρ.

Final Four Water Polo A1

Final Four Water Polo A1.

Στα πρώτα δύο οκτάλεπτα οι δύο αντίπαλοι βρίσκονταν κοντά στο σκορ, στη συνέχεια όμως, η ομάδα του βορειοανατολικού Αιγαίου ξέφυγε με τέσσερα γκολ (6-2 και 7-3), αποκτώντας ισχυρό αβαντάζ για τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός, που στερήθηκε των υπηρεσιών του Νικήτα Κόχειλα από τα μισά του τρίτου οκταλέπτου κι έπειτα (έμεινε εκτός αγώνα με τρεις αποβολές), δεν μπόρεσε να αντεπιτεθεί στην τελευταία περίοδο, με συνέπεια να αποκλειστεί.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 4-1, 1-1.

Χίος (Βολτυράκης): Μιράλης 3, Ντόσκας 2, Ράτζεν 1, Χατζηθεοδώρου 1, Βλοντάκης 1.

Παναθηναϊκός (Κουντουδιός): Γ. Αφρουδάκης 2, Αληχανίδης 1, Γ. Κόχειλας 1.

Οι “μπέμπηδες” θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο μετά από μία δεκαετία, ενώ αντίθετα, οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν εκτός τελικού για πρώτη φορά μετά από επτά συνεχόμενα χρόνια παρουσίας σε αυτόν.

Η Βουλιαγμένη, παρότι έμεινε από το 5.24 του δευτέρου οκταλέπτου χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα Κώστα Τσαλκάνη που αποβλήθηκε με αντικατάσταση (για συνεχείς διαμαρτυρίες όπως δήλωσε), αλλά και τις αποβολές -επίσης με αντικατάσταση- των Βουλγαράκη-Κατσαούνη, άντεξε στην πίεση και πήρε τη μεγάλη πρόκριση.

Το “χρυσό” γκολ της ομάδας των νοτίων προαστίων σημείωσε ο Αλέξανδρος Γούνας στο 2.27 της πρώτης παράτασης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι “μπέμπηδες” δεν είχαν σημειώσει ούτε ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 3-3, 2-0, 0-0 (κ.α.), 0-1, 0-0.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Μπλάνης 3, Κολόμβος 1, Φουντούλης 1, Σχίζας 1, Δελακάς 1.

Βουλιαγμένη (Λοράντος): Κατσαούνης 2, Καρούντζος 2, Γούνας 2, Βουλγαράκης 1, Τίγκας 1.

email
Πηγή άρθρου: contra.gr